Η Αθήνα τραβάει και πάλι τα βλέμματα της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας με τον 34ο Μαραθώνιο Αθήνας στην αυθεντική διαδρομή των 42.195 μέτρων από το Μαραθώνα ως το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μια διαδρομή, δύσκολη, απαιτητική, εξαντλητική για κάποιους. Μοναδική εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα αλλά και θεατή. 

Ξεκίνησαν οι έγγραφες στο νέο Premium Registration & Hospitality Program, αποκλειστικά σχεδιασμένο για δρομείς και συνοδούς τους από όλο τον κόσμο.

Έφθασε η ώρα, στο πλαίσιο του θεσμού της διοργάνωσης τους Μαραθωνίου Αθήνας, για την προσφορά ενός προγράμματος προνομιακής εγγραφής στο γεγονός, το οποίο - σε συνδυασμό με ένα πλήρες πρόγραμμα φιλοξενίας - απευθύνεται κυρίως σε συμμετέχοντες δρομείς και συνοδευόμενα μέλη τους που ταξιδεύουν από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Η ανάγκη για το Premium Registration & Hospitality Program 2016

Κάθε χρόνο υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον συμμετοχής στον Μαραθώνιο Αθήνας από δρομείς που καταφθάνουν από κάθε γωνιά του πλανήτη. Με δεδομένη την εκδηλωμένη ανάγκη πολλών δρομέων να ζήσουν αυτοί και οι συνοδοί τους με μοναδικό τρόπο την εμπειρία της αυθεντικής διαδρομής, ενώ συγχρόνως θα γνωρίζουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τις τουριστικές ομορφιές της Ελλάδας, η προσφορά μιας αντίστοιχης ολοκληρωμένης αγωνιστικής και τουριστικής εμπειρίας έγινε αναγκαιότητα για τον ΣΕΓΑΣ.

Εκπληκτική ανταπόκριση από τους δρομείς για την συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας μας! Οκτώ μήνες, πριν τον αγώνα και μέσα σε λίγες ώρες έκλεισαν οι συμμετοχές στα 5χλμ Πρωί και 10χλμ του Αυθεντικού Μαραθωνίου που θα δειξαχθεί φέτος στις 13 Νοεμβρίου.

Οι online εγγραφές ξεκίνησαν τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι και μέσα σε 5 ώρες συμπληρώθηκαν οι ατομικές συμμετοχές για Έλληνες δρομείς στα 10χλμ ενώ σε 10 ώρες οι αντίστοιχες συμμετοχές στα 5χλμ (πρωί).

Για τον απογευματινό Αγώνα Δρόμου 5χλμ υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις όπως και στον Μαραθώνιο Δρόμο.

Η εντυπωσιακή αυτή ανταπόκριση των δρομέων δείχνει την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος που έχει επέλθει στη χώρα μας με την αξιοπιστία και τα υψηλά στάνταρντ της διοργάνωσης που τηρεί και επιβάλλει ο ΣΕΓΑΣ.

Η ασφάλεια, η αξιοπιστία, η ποιότητα και ο σεβασμός σε αυτό το ξεχωριστό αθλητικό, πολιτιστικό και ιστορικό γεγονός είναι η μέριμνα της Ομοσπονδίας και η ανταπόδοση της εμπιστοσύνης  προς τους δρομείς.

Ευχαριστίες από τον ΣΕΓΑΣ

 

Ο 34ος "Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός" συμπίπτει με μια σημαντική ιστορική επέτειο. Φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση μαραθωνίου, ενός αγωνίσματος εμπνευσμένου από την αρχαία διαδρομή του Αθηναίου οπλίτη ημεροδρόμου μετά τη Μάχη του Μαραθώνα. Την άνοιξη του 1896, στην πρώτη Ολυμπιάδα, αθλητές από πέντε χώρες παρατάχθηκαν στη γέφυρα του Μαραθώνα, στην αφετηρία, για να διανύσουν τη χωμάτινη διαδρομή ως το Παναθηναϊκό Στάδιο.  Το νήμα έκοψε πρώτος ο Έλληνας αθλητής Σπύρος Λούης, σε μια νίκη που έμεινε στην ιστορία συμβολίζοντας την προσπάθεια, την υπέρβαση των σωματικών και ψυχικών ορίων, καθώς και την αντοχή. Σημαντικότατη ήταν η παρουσία του έμπειρου, επίσης Έλληνα, δρομέα Χαρίλαου Βασιλάκου, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος και μαζί με τον Λούη έγιναν οι δύο πρώτοι Ολυμπιονίκες στην ιστορία του Μαραθωνίου δρόμου.  Αυτός ο αγώνας που θεσμοθετήθηκε στην πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα σε όλον τον κόσμο, με εκατομμύρια φίλους και συμμετέχοντες σε όλες τις διοργανώσεις του.

Φέτος συμπληρώνονται, επίσης, 70 χρόνια από το 1946, τη χρονιά που ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας Στέλιος Κυριακίδης νίκησε στο Μαραθώνιο της Βοστώνης,

Η επίσημη περίοδος εγγραφών για τον Μαραθώνιο Δρόμο ξεκινάει στις 4 Απριλίου 2016. Οι εγγραφές θα κλείσουν αυτόματα με τη συμπλήρωση του αντίστοιχου ορίου συμμετοχής ανά αγώνα.

Το όριο συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο  (συμπεριλαμβανομένου και του Δυναμικού Βαδίσματος) είναι 18.000 δρομείς, ενώ το αντίστοιχο όριο για τον Αγώνα Δρόμου 10χλμ και τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ Πρωί είναι 9.000 δρομείς για κάθε αγώνα. Ο νέος Αγώνας Δρόμου 5χλμ Απόγευμα έχει ως ανώτατο όριο συμμετοχής τους 6.000 δρομείς.

Για τους δρομείς που έχουν εγκαίρως και εγκύρως εγγραφεί μέχρι τις 30 Αυγούστου 2016 τυπώνεται ονομαστικός αριθμός συμμετοχής (δηλαδή το ονοματεπώνυμο του δρομέα τυπώνεται επάνω στον αριθμό συμμετοχής).

Τα προσφερόμενα Επίπεδα Εγγραφής για τους κατοίκους Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα εξής:

Βασικό Επίπεδο, το οποίο περιλαμβάνει:

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι ανοίγουν οι ατομικές εγγραφές για τον Μαραθώνιο Αθήνας 2016, που θα  πραγματοποιηθεί φέτος στις 13 Νοεμβρίου. Οι διαθέσιμες θέσεις κυρίως για τους Αγώνες Δρόμου 10χλμ και 5χλμ (Πρωί & Απόγευμα) αναμένεται να καλυφθούν εντός λίγων ωρών.

Όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε «παρών» στο μοναδικό αυτό διεθνές γεγονός, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί περίπου 50.000 συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, σπεύσετε και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία δηλώνονται εγκαίρως τη συμμετοχή σας καθώς είναι απολύτως βέβαιο ότι οι εγγραφές θα κλείσουν πολύ γρήγορα! Προλάβετε λοιπόν για να μην μείνετε εκτός ή αλλιώς «Τρέξτε….για να τρέξετε»!

Οι εγγραφές για τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας θα ξεκινήσουν στις αρχές Απριλίου.

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου σχετικά με τη διεξαγωγή της ετήσιας εκδήλωσης βραβεύσεων των Καλύτερων Αθλητών της Χρονιάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι σε ένδειξη σεβασμού προς τη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να αναβάλει τη δική του Εκδήλωση Αναγνώρισης & Βράβευσης Συντελεστών Μαραθωνίου Αθήνας 2015, η οποία είχε προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα και ώρα. Η εκδήλωση θα επαναπρογραμματιστεί για τον Ιανουάριο 2016 και θα σας ενημερώσουμε σύντομα για την ακριβή ημερομηνία. Ο ΣΕΓΑΣ ζητάει συγγνώμη για την τυχόν αναστάτωση που έχει προκαλέσει αυτή η αναβολή.