Μεταφορά Δρομέων Στον Χώρο Εκκίνησης (Μαραθώνιος Δρόμος & Δυναμικό Βάδισμα)

Η (απευθείας και χωρίς ενδιάμεσες στάσεις) μεταφορά γίνεται με λεωφορεία της Οργανωτικής Επιτροπής ταυτόχρονα από πέντε (5) διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας, από τις 5:30 π.μ. έως τις 6:45 π.μ. Μετά τις 6:45 π.μ. δεν είναι δυνατή η μεταφορά των συμμετεχόντων με μεταφορικά μέσα της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους οργανωτικούς η τελευταία αναχώρηση λεωφορείου από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Συγγρού – Φιξ» θα γίνει στις 06:15

Σημεία επιβίβασης:

Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 2 «Συγγρού-Φιξ», κατά μήκος της λεωφόρου Συγγρού, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου (έξοδος «Συγγρού»). Προσοχή: Τελευταία αναχώρηση λεωφορείου από το σταθμό Συγγρού – Φιξ στις 06:15
Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 2 «Πανεπιστήμιο», κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, επιβίβαση από την πλευρά των Προπυλαίων Πανεπιστημίου (έξοδος «Πανεπιστήμιο»).
Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 2 & 3 «Σύνταγμα», κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας (επιβίβαση και από τις δύο πλευρές).
Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 3 «Ευαγγελισμός», κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου.
Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 3 «Κατεχάκη», κατά μήκος της λεωφόρου Μεσογείων, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου αυτοκινήτων.

Για την ταχύτερη και απρόσκοπτη επιβίβαση των δρομέων στα σημεία επιβίβασής τους συνιστάται στους δρομείς να χρησιμοποιήσουν για επιβίβαση στα λεωφορεία τις παρακάτω στάσεις ΜΕΤRO εφόσον προσέρχονται από τις παρακάτω περιοχές, αποφεύγοντας τον κεντρικό σταθμό Συντάγματος:
 Σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο»: Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Άγ. Ανάργυροι
 Σταθμός Μετρό «Συγγρού Φιξ»: Νέος Κόσμος, Κουκάκι, Καλλιθέα, Δάφνη, Άγ. Δημήτριος, Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Γλυφάδα
 Σταθμός Μετρό «Κατεχάκη»: Ψυχικό, Παπάγου, Χολαργός, Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή

Μεταφορά στον Χώρο Εκκίνησης με άλλα Μεσα:

Οι δρομείς που θα μεταβούν στην εκκίνηση με δικά τους μέσα πρέπει:

α) να βρίσκονται στο χώρο της εγκατάστασης (χώρος αφετηρίας, Μαραθώνας) τουλάχιστον μία ώρα πριν από την ώρα εκκίνησης του αγώνα, δηλαδή το αργότερο ως τις 8:00πμ., λαμβάνοντας υπόψη και την απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι δρομείς περπατώντας από το parking αποβίβασής τους ως την αφετηρία (περίπου 800μ),
β) να λάβουν υπόψη τους ότι στη μαραθώνια διαδρομή θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνιος από τις 8:00 π.μ.

Για να κατεβάσετε το χάρτη διαδρομών του ΟΑΣΑ πατήστε εδώ.


Κάρτα Δωρεάν Μετακινήσεων ΟΑΣΑ

Οι δρομείς που έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν σε έναν από τους αγώνες δρόμου του Μαραθωνίου Αθήνας με το Πλήρες Πακέτο Συμμετοχής, δικαιούνται, εκτός των άλλων, και μια κάρτα δωρεάν μετακινήσεων με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην περιοχή της Αθήνας η οποία προσφέρεται από τον ΟΑΣΑ για τους συμμετέχοντες του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Η κάρτα αυτή έχει διάρκεια έξι (6) ημερών, για το διάστημα δηλαδή τρεις μέρες πριν και δύο μέρες μετά τον Αγώνα.

Οι δικαιούχοι δρομείς μπορούν παραλάβουν την κάρτα τους είτε από το Γραφείο Υποδοχής του  Μαραθωνίου Αθήνας  στο Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», είτε από το Κέντρο Εγγραφών & Διανομής Υλικού στο Κλειστό Γυμναστήριο Ταεκβοντό Φαλήρου. Το Γραφείο Υποδοχής του Μαραθωνίου Αθήνας στο Αεροδρόμιο Αθηνών λειτουργεί στην πύλη Β (περιοχή Αφίξεων Intra-Schengen). Το προσωπικό και οι εθελοντές του γραφείου θα χαρούν να σας βοηθήσουν και να σας παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.