Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού "Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός" είναι μια αγκαλιά που συγκεντρώνει τους εθελοντές, σε μια ομάδα με χαρούμενη δυναμική, επιδιώκοντας να τους προσφέρει δημιουργικές διεξόδους αξιοποίησης των δυνατοτήτων τους.

Μέσα από το Πρόγραμμα, οι εθελοντές επενδύουν το χρόνο τους στη συνέχιση και διάδοση του εθελοντικού πνεύματος του Μαραθωνίου, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, μέσα από μια αξιέπαινη προσπάθεια.

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού έχει δημιουργήσει μια ενεργή βάση 2600 εθελοντών, που συνεχώς ανανεώνεται και αυξάνεται στοχεύοντας στη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Πρόγραμμα Εθελοντισμού κατάφερε να ενισχύσει τη διάδοση του εθελοντισμού στις επόμενες γενιές, ενσωματώνοντας φορείς της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Μέσα από τις δράσεις του προσπαθεί να αναδείξει τον εθελοντισμό ως δράση ψυχής, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συλλογικότητας και της ανθρώπινης επικοινωνίας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους δρομείς κατά τη διάρκεια του Αγώνα.