Οι εθελοντές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση το Αυθεντικού Μαραθωνίου έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της διοργάνωσης όσο και την ημέρα των Αγώνων.

 

Περίοδος προετοιμασίας (31 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου 2016)

-Υποδοχή Αθλητών και επισήμων (Αεροδρόμιο Αθηνών)

-Κέντρο Εγγραφών Αθλητών (Κλειστό Γυμναστήριο TAEKWONDO, Φάληρο)

-Κέντρο Προετοιμασίας Υλικού διοργάνωσης (Κλειστό Γυμναστήριο TAEKWONDO, Φάληρο)

-Παράλληλες Εκδηλώσεις Διοργάνωσης (Αθήνα και Μαραθώνας)

 

Ημέρα Αγώνων (Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016)

-Εκκίνηση (Μαραθώνας)

Οι εθελοντές βοηθούν στη διαχείριση του ρουχισμού των δρομέων, στην παροχή πληροφοριών, στη διανομή αντιανεμικών, στη διανομή των νερών καθώς και στη διαχείριση των λεωφορείων.

 

-Μαραθώνια διαδρομή (Σταθμοί υποστήριξης διαδρομής 42.195μ.)

Οι εθελοντές βοηθούν στην τροφοδοσία των δρομέων με νερά, ισοτονικά ποτά, μπανάνες, σφουγγάρια και μπάρες δημητριακών ενώ ταυτόχρονα τους ενθαρρύνουν να συνεχίσουν τη δύσκολη προσπάθειά τους.

 

-Διαδρομές Αγώνων (10 χλμ., 5 χλμ., Αγώνας Δρόμου 1.000μ. Παιδιών)

Οι εθελοντές βοηθούν στις εκκινήσεις των Αγώνων δημιουργώντας ανθρώπινες αλυσίδες μπροστά από τους δρομείς. Επίσης βοηθούν στη διαχείριση του ρουχισμού των δρομέων καθώς και στις διασταυρώσεις από όπου περνούν οι δρομείς ελέγχοντας τα σημεία διέλευσης των αθλητών.

 

-Τερματισμός (Καλλιμάρμαρο Στάδιο)

Οι εθελοντές βοηθούν στη διαμόρφωση των ροών από όπου περνούν οι δρομείς, στον έλεγχο πρόσβασης, στην παράδοση των ισοθερμικών καθώς και  στην παράδοση των νερών και των ισοτονικών ποτών στους δρομείς που τερματίζουν. Επίσης βοηθούν στην εξυπηρέτηση των θεατών, στην παράδοση των μεταλλίων καθώς και στην παράδοση του ρουχισμού στους δρομείς της Μαραθώνιας διαδρομής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τομείς απασχόλησης μπορείτε να επικοινωνείτε με το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Αυθεντικού Μαραθωνίου από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 17:00 στο 210 9331113 ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.