ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ

Ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας δύσκολος αγώνας δρόμου για λίγους, μια σκληρή διαδρομή 42.195 μέτρων. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης, τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ.

To 2018 γιορτάζουμε την 36η διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθωνίου, και ευελπιστούμε ότι με τις προσπάθειες όλων μας και τη δική σας δυναμική παρουσία και συμμετοχή και αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει ένα ακόμα ορόσημο στην ιστορία του αγώνα.

Σας περιμένουμε όλους στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 11 Νοεμβρίου 2018.

Κώστας Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ" 

 

Σας καλωσορίζουμε στους αγώνες του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθωνίου, στις 11 Νοεμβρίου 2018. Ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, εξελίχτηκε τα τελευταία χρόνια στο μεγαλύτερο, μαζικότερο και σημαντικότερο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα. Συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στη χώρα μας, προωθώντας έναν άλλο τρόπο ζωής και προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν πλέον εντάξει την άσκηση και το τρέξιμο στην καθημερινή τους δραστηριότητα.

Παράλληλα, η διεξαγωγή του αποτελεί ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός με συμμετοχές δρομέων και επισκεπτών από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την Αθήνα και κατ΄επέκταση τη χώρα μας διεθνώς.

Η οργανωτική επιτροπή, οι συνεργάτες μας, οι εργαζόμενοι του ΣΕΓΑΣ και οι εθελοντές μας με την καθοδήγηση της διοίκησης της ομοσπονδίας και με την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε και η φετινή διοργάνωση όλων των αγώνων του Μαραθωνίου να είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής για όλους τους συμμετέχοντες.

Παναγιώτης Δημάκος, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής