Εκτύπωση

Κάθε 2η Κυριακή του Νοεμβρίου, γίνεται στην Αθήνα ένα από τα μεγαλύτερα, εάν όχι το μεγαλύτερο, σε μέγεθος, κύρος, κοινωνική συμμετοχή, κρατική υποστήριξη και μιντιακή αποδοχή αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός της χρονιάς: ο Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός (ΑΜΑ).

Πάνω από 43.000 δρομείς και 80.000 φίλαθλοι συμμετείχαν και παρακολούθησαν τους αγώνες και τις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου 2016!

     ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
 

     ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

• 12.30 - 13.15: Τελετή Έναρξης ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (Αρχαιολογικός Χώρος Τύμβου Μαραθώνα) - Λαμπαδηδρομία από το χώρο του Τύμβου στην Ιστορική Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου.
• 17.00: Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ

 

     ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

• 09.00: Ιστορική Εκκίνηση Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα 
• 08:15: Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ
• 11.09: Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού Πρώτου Μαραθωνοδρόμου στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του Παναθηναϊκού Σταδίου, καθώς και στον χώρο της Τελετής Έναρξης στον Τύμβο Μαραθώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ.


ΑΦΕΤΗΡΙΑ

Η εκκίνηση του Μαραθωνίου Δρόμου γίνεται στο Μαραθώνα. Η εκκίνηση των Αγώνων Δρόμου 5χλμ & 10χλμ γίνεται στη Λεωφόρο Βασ. Αμαλίας (στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη, όπου στεγάζεται η Eurobank), με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα. Όλοι οι αγώνες τερματίζουν εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Το Παναθηναϊκό Στάδιο, βρίσκεται σε ιδανικό σημείο στο κέντρο της Αθήνας σε απόσταση μόνο 1000m τόσο από το σταθμό του μετρό "Σύνταγμα", "Ακρόπολη" και "Ευαγγελισμός".

Μπορείτε να έρθετε με το μετρό, με λεωφορείο με ταξί ή ακόμα και με τα πόδια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 ισχύει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 05:00πμ έως τις 17:45μμ, συνεπώς προτείνουμε την χρήση μετρό. 

Για οδηγίες οδήγησης από το Google απευθυνθείτε στην διεύθυνση Λεωφ. Βασ. Κων/νου, Αθήνα.

Πηγή: www.panathenaicstadium.gr


ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Όλες οι αγωνιστικές διαδρομές είναι ελεύθερες από την κυκλοφορία των οχημάτων. Στο ρεύμα του δρόμου όπου τρέχουν οι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα κίνησης οι μη συμμετέχοντες (θεατές, συνοδοί κ.ά.). Το διπλανό ρεύμα από εκείνο των αθλητών παραμένει στη διάθεση της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ και των οχημάτων υποστήριξης της διοργάνωσης. 

Η παρακολούθηση των Αγώνων Δρόμου 5χλμ & 10χλμ από θεατές, συνοδούς και φίλους των δρομέων και η μετακίνησή τους επιτρέπεται μόνο με τους τρόπους που υποδεικνύονται στους ειδικούς χάρτες (Μετρό, συγκοινωνίες εκτός αγωνιστικής διαδρομής). Δεν επιτρέπεται η συνοδεία αθλητών με κανένα μέσο (π.χ. ποδήλατο, μοτοσυκλέτα) τόσο στο κατειλημμένο από τους δρομείς ρεύμα όσο και το διπλανό.

Η κίνηση συνοδών ανάμεσα σε αθλητές, η μη επίδειξη ειδικής άδειας (διαπίστευση) και η μη συμμόρφωση στις οδηγίες της Τροχαίας και των υπευθύνων της διοργάνωσης επιφέρει την άμεση αποβολή των παραβατών από τη διαδρομή και την ακύρωση των συνοδευόμενων αθλητών.