Εκτύπωση

 

Κάθε χρόνο τα χαρούμενα πρόσωπα, αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.  Η μεγάλη γιορτή της Αθήνας, της Ελλάδας, του αθλητισμού και του πολιτισμού αποτέλεσε και φέτος σημείο αναφοράς για χιλιάδες ανθρώπους που μετείχαν σε αυτήν με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο 33ος  Μαραθώνιος Αθήνας, τον τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Αθήνας και Μαραθώνα, την υποστήριξη της Περιφέρειας και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ και ο οποίος γίνεται στην μνήμη του Γρηγότη Λαμπράκη πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους πιο επιτυχημένους.

Μικροί, μεγάλοι, Ελληνες και ξένοι πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν στον αγώνα, προκειμένου να δοκιμάσουν τα όρια των αντοχών τους. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαραθωνοδρόμοι ήταν εκείνοι που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες στιγμές συγκίνησης. Η στιγμή του τερματισμού για τους δρομείς που χρειάστηκαν περισσότερες από τεσσεράμισι ώρες ήταν στιγμές εκτίμησης και σεβασμού.

 

Οι περισσότεροι από αυτούς πέρασαν την γραμμή του τερματισμού με μάτια δακρυσμένα, την ώρα που στις εξέδρες δικοί τους άνθρωποι τους αποθέωναν με κάθε τρόπο.

 

Ιδιαίτερα συγκινητική και η στιγμή του τελευταίου μαραθωνοδρόμου, τον οποίο περίμενε και φέτος ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, προκειμένου να του κρεμάσει το μετάλλιο στο στήθος.

"Ο 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι πλέον παρελθόν. Ο φετινός αγώνας ήταν ο δυσκολότερος που διοργανώσαμε ποτέ, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και ο πιο επιτυχημένος, τόσο λόγω συμμετοχής των δρομέων όσο και της ποιότητας των υπηρεσιών.

Πιστεύω ότι ήταν μία άρτια διοργάνωση. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι πως ο φετινός αγώνας οδήγησε σε αγώνα ανθρωπιάς και εκτιμούμε ότι σημειώθηκε ένα μεγάλο ρεκόρ κοινωνικής αλληλεγγύης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δρομείς που μας εμπιστεύτηκαν για μια ακόμη χρονιά και όσους δούλεψαν σκληρά για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Πρώτα από όλα τους εθελοντές, τους κριτές, το προσωπικό του ΣΕΓΑΣ, τον αγωνιστικό τομέα, την ιατρική υπηρεσία. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε για να είμαστε του χρόνου και καλύτεροι και περισσότεροι», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος με το τέλος της διοργάνωσης.

Παράλληλα με το κοινωνικό πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να αποφέρει περισσότερα από τα 500.000 ευρώ, που συγκεντρώθηκαν την περσινή σεζόν, ο ΣΕΓΑΣ εξασφάλισε με την βοήθεια των δρομέων και σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών υποδοχής προσφύγων στην Σκάλα Συκαμιάς στην Λέσβο, ρούχα και ισοθερμικές κουβέρτες.

Συνολικά 43.000 δρομείς δήλωσαν συμμετοχή στο σύνολο των αποστάσεων, με τους 16.000 από αυτούς στον Μαραθώνιο δρόμο, αριθμός ρεκόρ για την ιστορία της διοργάνωσης.