Η αυλαία του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας πέφτει την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς 138 όπου θα γίνει η καθιερωμένη τελετή ομαδικών βράβευσης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο ΣΕΓΑΣ βραβεύει με κριτήριο την μαζική συμμετοχή αλλά και τις θέσεις μελών των ομάδων που αγωνίστηκαν στον Μαραθώνιο αλλά και στους άλλους αγώνες της διοργάνωσης των 5 και 10 χιλιομέτρων. Θα βραβευτούν επίσης κρατικοί αλλά και ιδιωτικοί φορείς, χορηγοί, δρομείς και άλλες προσωπικότητες για την συμμετοχή και την προσφορά τους στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Αριθμοί , που θυμίζουν Παγκόσμια πρωταθλήματα και άλλες μεγάλες διοργανώσεις, συνθέτουν το πάζλ της επιτυχίας του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας η αυλαία του οποίου έπεσε το βράδυ της Κυριακής στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Στους χιλιάδες δρομείς που έλαβαν μέρος στον Κλασικό Μαραθώνιο , τους λαϊκούς αγώνες  των 10 και 5 χιλιομέτρων , τους παιδικούς αγώνες αλλά και τον αγώνα των Special Olympics προσφέρθηκαν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών προκειμένου να διασκεδάσουν τον αγώνα και να τερματίσουν υγιείς και με ασφάλεια.

Ακολουθούν αναλυτικά τα νούμερα των υλικών και μέσων που καταναλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν:

237.000 Μπουκάλια νερού

 

Πρωταγωνιστές δρομείς του παρελθόντος και του παρόντος δείχνουν την υποστήριξή τους για τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών και τη μοναδική θέση που αυτός κατέχει ανάμεσα στους μαραθώνιους όλου του κόσμου. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του ως κορυφαίος μαραθωνοδρόμος του 2013 την Παρασκευή το βράδυ, ο Κενιάτης κάτοχος της καλύτερης επίδοσης στο μαραθώνιο Wilson Kipsang άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί μια μέρα σαν να δοκιμάσει τον εαυτό του στην κλασική διαδρομή. Η Νορβηγίδα Ingrid Kristiansen, πρώην κάτοχος του ρεκόρ των γυναικών κάλεσε τους δρομείς να βιώσουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που προσφέρει η κλασική διαδρομή.

Ο Wilson Kipsang χαλαρώνει μετά τον θρίαμβο του παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο στα τέλη Σεπτεμβρίου και είναι πρόθυμος να επιστρέψει στην Αθήνα. Η ιδέα της

Χιλιάδες δρομείς έδωσαν γιορτινό χρώμα στην εκδήλωση του 31ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας. Οι αγώνες των 5 και 10 χλμ έχουν ολοκληρωθεί ενώ έχουν ξεκινήσει οι τερματισμοί στο Μαραθώνιο.

Νικητής του 31ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας είναι ο Yego Hillary Kipkogei 2:13.59. Δεύτερος τερμάτισε ο Kimeli Dicson με 2:14:40 και τρίτος ο Rutoh David Kipkorir με 2:14:47. Πρώτος Έλληνας τερμάτισε ο Μερούσης με 2:24:09 και ακολούθησαν οι Πούλιος (2:25:37) και Θεοδωρακάκος (2:27:18).

Στις γυναίκες πρώτευσε η Rotich Otich Nancy Joan με 2:41:38, δεύτερη η Stanko Svitlana (2:42:03) και τρίτη η Μάγδα Γαζέα

Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών! Ελπίζουμε να απολαύσετε τον αγώνα και να αποκομίσετε μια αξέχαστη εμπειρία. Όσοι δεν τρέχετε αύριο, μπορείτε να συμμετέχετε στον αγώνα εμψυχώνοντας τους δρομείς!!!