Η Ελλάδα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο χάρη στην AIMS, το ΣΕΓΑΣ και την ΟΠΑΠ Α.Ε. Η ΟΠΑΠ Α.Ε.  που αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας είναι παράλληλα ο βασικός υποστηρικτής της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) αλλά και των δράσεων που διοργανώνει η τελευταία σε κάθε γωνιά της γης.

Ανάμεσα σε αυτές τις δράσεις είναι και ο αγώνας για παιδιά - της σειράς παιδικών αγώνων με την επωνυμία «AIMS Children’s Series» - που έγινε στην μακρινή Ασουνσιόν της Παραγουάης, στο πλαίσιο του ομώνυμου διεθνούς Μαραθωνίου της πόλης.

Περισσότερα από 1500 παιδιά, από 6 ως 16 ετών, πήραν μέρος στον αγώνα δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ για την χώρα της λατινικής Αμερικής. Η μαζική συμμετοχή των μικρών Παραγουανών δρομέων που πέρασαν κάτω από την αψίδα της AIMS, πάνω στην οποία διαφημιζόταν η Ελλάδα (δείτε σχετική φωτογραφία), συγκέντρωσε πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας και λειτούργησε ως ιδανικός πρεσβευτής της Ελλάδας αλλά και του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου της AIMS Πάκο Μποράο στα τοπικά ΜΜΕ: «Τα μέλη της  AIMS και οι υποστηρικτές της (έχοντας κάνει πριν σαφή αναφορά στην Ελλάδα και την ΟΠΑΠ Α.Ε.) διακατέχονται από μεγάλο πάθος και νιώθουν τη δέσμευση να προωθήσουν το τρέξιμο στα παιδιά σε  όλο τον κόσμο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέραμε το AIMS Children’s Series για πρώτη φορά στην Παραγουάη».

Με τον αγώνα στην Ασουνσιόν έκλεισε ο κύκλος για το 2013. Ο νέος κύκλος αυτής της σειράς των αγώνων, με υποστηρικτή το “VisitGreece” και την ΟΠΑΠ Α.Ε., για το 2014 θα ανοίξει τον Μάρτιο στη Ζιμπάμπουε, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις, τον Απρίλιο στην Τανζανία, το Μάιο στη Νότιο Αφρική για να επιστρέψει και πάλι στην Ασουνσιόν προσδοκώντας ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.