Λιγότερες από 100 ημέρες έμειναν για τη διεξαγωγή του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών που θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου μαζί με τους αγώνες δρόμου 5 και 10χλμ, καθώς και αυτούς των παιδιών και των Special Olympics Hellas που γίνονται στον τερματισμό και κατά μήκος της διαδρομής.

Χιλιάδες δρομείς του μαραθωνίου όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και ο αριθμός τους ξεπερνάει σήμερα τις 7.500.  Ο στόχος των 10.000 δρομέων στο Μαραθώνιο δρόμο που έχει θέσει η Οργανωτική Επιτροπή του ΚΜΑ θα ξεπεραστεί, ενώ η αύξηση των δρομέων από το εξωτερικό θα ξεπεράσει το 25%.

Οι συμμετοχές για τους αγώνες δρόμου 5 και 10χλμ έχουν ήδη συμπληρωθεί καθώς και το όριο των 16.000 δρομέων έχει ήδη συμπληρωθεί από τον Ιούλιο.

Εκτός από την μεγάλη συμμετοχή που θα έχει φέτος, o 31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών θα αποκτήσει και τη λάμψη που θα του δώσει η δημιουργία και καθιέρωση του βραβείου της AIMS για τον Kαλύτερο Mαραθωνοδρόμο της Χρονιάς.

 

 

Ο ΣΕΓΑΣ και η Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS) θα βραβεύσουν τον κορυφαίο και την κορυφαία μαραθωνοδρόμο για την χρονιά που μας πέρασε σε ένα τιμητικό γκαλά που θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν την διεξαγωγή του Κλασικού Μαραθωνίου Αιηνών.

 

Η βράβευση αυτή, ένας νέος παγκόσμιος θεσμός της AIMS, που θα γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα, στην γενέτειρα του Μαραθωνίου Δρόμου θα αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους του κόσμου.

Οι ετοιμασίες τόσο για τον Μαραθώνιο και τους Αγώνες Δρόμου 5 και 10 χλμ., αλλά και όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Εντυπωσιακή είναι και η ανταπόκριση στο Εθελοντικό Πρόγραμμα του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, όπου απλοί πολίτες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό δηλώνουν συμμετοχή στον μεγάλο δρομικό γεγονός της χρονιάς.

Σας περιμένουμε όλους!