Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Αμβούργο ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα αποστολή του ΣΕΓΑΣ για να προβάλλει τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών του 2012 με αφορμή τη διοργάνωση εκεί του αντίστοιχου διεθνή Μαραθωνίου της πόλης. Η προβολή έγινε μέσα από τη συμμετοχή του ΚΜΑ στην παράλληλη Αθλητική Έκθεση, που συνήθως γίνεται με αφορμή τη διοργάνωση ενός μεγάλου Μαραθωνίου, με ένα ελκυστικό περίπτερο 18τμ. (δείτε φωτογραφία) το οποίο έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και το οποίο προβάλλει εξίσου τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, αλλά και την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.


Το περίπτερο του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών/ΕΟΤ επισκέφτηκαν χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες της Έκθεσης του Μαραθωνίου του Αμβούργου, οι οποίοι εξέφρασαν το θαυμασμό και την εκτίμησή τους απέναντι στον ένα και μοναδικό Αυθεντικό Μαραθώνιο Δρόμο. Πέραν των πολλών ξένων δρομέων που βρέθηκαν στο Αμβούργο είναι λογικό ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων δρομέων στο εν λόγω ήταν Γερμανοί και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην αποστολή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών να προσπαθήσει και αυτή να συμβάλει – στο βαθμό των δυνατοτήτων της – στην αλλαγή κλίματος και διάθεσης των Γερμανών απέναντι στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Μέσα στο πλαίσιο της τρέχουσας δύσκολης περιόδου για τη χώρα μας, η προβολή στο εξωτερικό ενός επιτυχημένου εθνικού αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος με διεθνή απήχηση συμβάλει τα μέγιστα όχι μόνο στην ανάδειξη της μοναδικότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά και στην προβολή των τουριστικών ευκαιριών στη χώρα μας.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών θα ταξιδέψει στην Πράγα όπου εκτός του Διεθνούς Μαραθωνίου της πόλης, θα συμμετάσχει και στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαραθωνίων Δρόμων της AIMS και θα έχει την ευκαιρία να προβληθεί δυναμικά μεταξύ περισσοτέρων από 100 άλλων Διεθνών Μαραθωνίων Δρόμων που θα συμμετέχουν επίσης στο Συνέδριο.