Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών Ταξιδεύει!

Στη Ρώμη και τη Βαρκελώνη βρέθηκε τις τελευταίες μέρες ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών συμμετέχοντας στις παράλληλες Εμπορικές Εκθέσεις Τουρισμού και Fitness των αντίστοιχων διεθνών Μαραθωνίων, με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος με θέρμη χορηγεί το πρόγραμμα προβολής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Το περίπτερο του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών στις παραπάνω εκθέσεις επισκέφτηκαν χιλιάδες δρομείς, ντόπιοι αλλά και από άλλες χώρες που βρέθηκαν εκεί για τους μεγάλους αυτούς Μαραθωνίου, οι οποίοι είτε έχουν συμμετάσχει στον ΚΜΑ στο παρελθόν, είτε ήθελαν να μάθουν πως μπορούν να τρέξουν κατά τη φετινή διοργάνωση ή κάποια μελλοντική. Οι ενδιαφερόνοι δρομείς είχαν την ευκαιρία να βγούν και φωτογραφίες με φόντο το ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο (μέρος της μακέτας του περιπτέρου του ΚΜΑ) ή να παρακολουθήσουν video με όμορφα μέρη της Ελλάδας, όπως τα έχει προετοιμάσει ο ΕΟΤ.
Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από τοπικά ή διεθνή ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά), από διοργανωτές άλλων Μαραθωνίων και από εκπροσώπους τοπικών αθλητικών φορέων και συλλόγων δρομέων. Τα σχόλια και οι εντυπώσεις όλων ήταν απολύτως θετικές και αυτό αντικατοπτρίζεται στις σχετικές αναφορές που κυκλοφόρησαν (http://english.ntdtv.com/ntdtv_en/news_europe/2012-03-20/100-thousand-compete-in-rome-marathon.html#video_section).

Τους επόμενους μήνες ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών και ο ΕΟΤ θα βρεθούν στο Παρίσι, στην Πράγα και το Αμβούργο για τους αντίστοιχους διεθνείς Μαραθωνίους. Στην Πράγα μάλιστα, ο Μαραθώνιος της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να προβληθεί όχι μόνο στους χιλιάδες δρομείς που ετησίως συμμετέχουν στο μεγάλο αυτό διεθνή Μαραθώνιο, αλλά και μεταξύ των διοργανωτών άλλων περίπου 100 Μαραθωνίων Δρόμων που θα βρεθούν στην Πράγα στο πλαίσιο του 19ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της AIMS που διοργανώνεται παράλληλα.