Η καθιερωμένη ετήσια Eκδήλωση Bραβεύσεων του ΣΕΓΑΣ στις Oμαδικές Kατηγορίες του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε χθες στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με την παρουσία πολλών επισήμων της Ελληνικής Πολιτείας, παραγόντων του αθλητισμού και φυσικά δεκάδων τιμώμενων από το ΣΕΓΑΣ προσώπων.


Η Ομοσπονδία βράβευσε μεταξύ άλλων, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της ΕΟΕ, προσωπικότητες, συνεργάτες, χορηγούς, εθελοντές και τους πρωτεύσαντες των ομαδικών κατηγοριών στο Μαραθώνιο Δρόμο, και τους Αγώνες Δρόμου 10χλμ και 5χλμ.


Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, τόνισε: «Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, κάνοντας αργά αλλά σταθερά βήματα κάθε χρόνο, έχει καταφέρει να καταξιωθεί στη συνείδηση των συμμετεχόντων μεταξύ των μεγάλων διεθνών Μαραθωνίων δρόμων. Στηρίζεται στη πολύτιμη βοήθεια της Πολιτείας, της ΕΟΕ, των Υπουργεία, της Περιφέρειας Αττικής, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των εθελοντών, των κριτών, των χορηγών και όλων όσων συμβάλουν έτσι ώστε οι χιλιάδες δρομείς να μπορούν να τρέξουν με ασφάλεια τα ιστορικά 42.195μ της διαδρομής. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι εργάζονται και στηρίζουν τον αγώνα μια πλειάδα φορέων και ανθρώπων. Σας ευχαριστώ. Η εκδήλωση αυτή δεν είναι παρά το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προς όλους εσάς για τη μεγάλη βοήθεια».

Ακολούθως μίλησε ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος επεσήμανε: «Πολλοί από εσάς έχουν γίνει παρέα και φίλοι στην πορεία ανάδειξης του Μαραθωνίου. Μεταξύ σας διακρίνω και τον παλιό μας φίλος Paco Borao, που ως Πρόεδρος της AIMS μας τιμά με την παρουσία του. Σκεφτείτε που ήμασταν πριν από δύο χρόνια όταν ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας και ο κόσμος παραπονιόταν γιατί κλείνουμε την Αθήνα. Τώρα πλέον έχουμε καταφέρει την καταξίωση του αγώνα. Όταν αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε τον αγώνα, θέλαμε να προσελκύσουμε ξένους αθλητές. Η ευκαιρία μας δόθηκε με την συμπλήρωση 2.500 χρόνων, ενώ την επόμενη χρονιά θελήσαμε να τον εδραιώσουμε ως ένα αγώνα διεθνούς φήμης. Δεν επενδύσαμε στο Μαραθώνιο μόνο για τα οφέλη του στον τουρισμό αλά και για τα μεγάλα ιδεώδη που εκπροσωπεί. Το επόμενο βήμα που έχουμε μπροστά μας είναι ο αγώνας να γίνει μέρος της άυλης κληρονομιάς της UNESCO. Ο λόγος που θέλουμε την εμπλοκή της UNESCO είναι πολύ απλός. Για να γίνουν όλοι κοινωνοί των αξιών που εμπνέει ο Μαραθώνιος. Αυτό που εκπροσωπεί σήμερα ο Μαραθώνιος πρέπει να είναι πρωταρχική μας επιδίωξη» κατέληξε ο κ Γερουλάνος ο οποίος αμέσως μετά βράβευσε, την κ Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα, Κώστας Παναγόπουλος, είπε από την πλευρά του: «Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι μια ιδανική συνέργεια πολλών χιλιάδων ανθρώπων που συμπράττουν όλοι για την πραγματοποίησή του. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μετείχατε, είτε ως δρομείς, είτε από κάθε άλλη θέση. Το ποιο σημαντικό μήνυμα που βγήκε από το 2011 είναι ότι με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα, μπορούμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Το 2012 οπότε συμπληρώνονται 30 χρόνια ΚΜΑ, πιστεύω πως θα κάνουμε ότι πρέπει για να έχουμε επίσης μεγάλη συμμετοχή και την καλύτερη προσφορά υπηρεσιών στους συμμετέχοντες. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε και σας περιμένουμε όλους στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ βράβευσε επίσης στην εκδήλωση: τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννη Σπανουδάκη (το βραβείο παρέλαβε η κ. Έφη Χαλάτση) για την συμβολή του στην επιτυχημένη διοργάνωση του 29ου ΚΜΑ, τον Πρόεδρο του Ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο (τον οποίο εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Σπανολιός), τον Πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέωνα Παπαδόπουλο, το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Γιώργο Κολέτσο και το Πρόγραμμα «Συμμαχία για την Ελλάδα», τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό (τον εκπροσώπησε η Αντπεριφερειάρχης Λιλίκα Βασιλάκου) και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο πρόσωπο του Προέδρου της Σπύρου Καπράλου. Ακόμη τίμησε τους χορηγούς του αγώνα WIND HELLAS, POWERADE, ADIDAS και στο πρόσωπο του αστυνομικού-μοτοσικλετιστή Παναγιώτη Κόκκαλη που τραυματίστηκε στη διάρκεια του καθήκοντος για τον ΚΜΑ, την ΕΛΑΣ ενώ το βραβείο παρέλαβε ο Διοικητής τροχαίας Αγίας Παρασκευής Αθ. Παπακωνσταντίνου.