Σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο για την χώρα μας, ο ΣΕΓΑΣ, μια αθλητική ομοσπονδία, αποφάσισε να δείξει σε όλο τον κόσμοότι η Ελλάδα μπορεί να περνάει δύσκολες στιγμές αλλά δεν χάνει τις αξίες που διαχρονικά μεταφέρει μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της!


Στην προσπάθεια αυτή μετά από συντονισμένες προσπάθειες του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, βρέθηκε υποστηρικτής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών ο μεγαλύτερος Διεθνής Οργανισμός των ηνωμένων εθνών, η ΟΥΝΕΣΚΟ.

 

Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών! Ελπίζουμε να απολαύσετε τον αγώνα και να αποκομίσετε μια αξέχαστη εμπειρία. Όσοι δεν τρέχετε αύριο, μπορείτε να συμμετέχετε στον αγώνα εμψυχώνοντας τους δρομείς!!!

 

 Την πεποίθησή τους ότι για ακόμη μία χρονιά ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που φέτος θα γίνει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου παράλληλα με τους Αγώνες Δρόμου 5 και 10χλμ, θα στεφθεί από οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, εξέφρασαν σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, και εκπρόσωποι των σημαντικότερων Χορηγών του αγώνα. Ο ΣΕΓΑΣ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, Βασίλη Σεβαστή, τον Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του ΚΜΑ, Κώστα Παναγόπουλο, και στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Επίσης παραβρέθηκαν και μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου, εκτός κ.Γερουλάνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ και Μέγα χορηγού του ΚΜΑ, Γιάννης Σπανουδάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Γιώργος Κολέτσος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, εκπρόσωποι άλλων χορηγών και επίσημων συνεργατών του ΣΕΓΑΣ, η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαρκαδούλα, ο γιος του

 

Η επιτυχημένη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επεκτείνεται και στη φετινή διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Το Δ.Σ. του Οργανισμού, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποδέχθηκε την επίσημη πρόταση που είχε υποβάλλει ο ΣΕΓΑΣ όσον αφορά στην ένταξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο χορηγικό πρόγραμμα της διοργάνωσης του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας για το 2011, ως Επίσημος Χορηγός της διοργάνωσης στο σύνολό του και Ονομαστικός Χορηγός του Αγώνα Παιδιών 700μ, ο οποίος διεξάγεται παράλληλα με τις άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών ανακοινώνουν το οριστικό κλείσιμο του συστήματος των εγγραφών της φετινής διοργάνωσης του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών για τους Δρόμους 5χλμ. και 10χλμ. Ευχαριστούν θερμά όλους τους δρομείς που υπέβαλλαν τις αιτήσεις συμμετοχής τους, στηρίζοντας το σημαντικό αυτό γεγονός.

Δυστυχώς για όσους δρομείς δεν πρόλαβαν να εγγραφούν εγκαίρως, δεν υπάρχουν ακυρώσεις ή επιστροφές εγγραφών από ήδη εγγεγραμμένους δρομείς οι οποίες θα μπορούσαν να επαναδιατεθούν στο κοινό.

Οι εγγραφές για τους Αγώνες του Μαραθωνίου Δρόμου και του Δυναμικού Βαδίσματος συνεχίζονται έως και την Παρασκευή 14/10/2011 κατόπιν επικοινωνίας με το Γραφείο Κλασικού Μαραθωνίου. Καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτούς τους αγώνες να βιαστούν και να επικοινωνήσουν.

θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους υποστηρίζουν αυτό το πολύ σημαντικό, ιστορικό και πολιτιστικό αθλητικό γεγονός της χώρας μας και πραγματοποίησαν τις εγγραφές τους.