Φίλοι Δρομείς,

Θέλοντας να απαντήσουμε σε ερωτήσεις της εποχής, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Η αποστολή των emails που αναφέρουν τους αριθμούς συμμετοχής των δρομέων (bib number notification emails) ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής 29 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ, 5 Νοεμβρίου.  

Η αποστολή των bib number notifications emails ήταν σταδιακή, όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει, τόσο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, όσο και μέσω του τακτικού newsletter που στέλνουμε στους δρομείς.  Ξεκίνησε με τον Αγώνα Δρόμου 10χλμ (ήδη ολοκληρώθηκε), μετά ακολούθησε ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ Πρωί & Απόγευμα (ήδη ολοκληρώθηκε) και τελειώνει σήμερα με την αποστολή των bib number notifications emails για το Μαραθώνιο Δρόμο, η οποία έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί απόψε αργά το βράδυ.  

Σημειώνεται ότι σχετικό email με τον αριθμό συμμετοχής αποστέλλεται μόνο σε όσους έχουν εγκύρως και εγκαίρως ολοκληρώσει την εγγραφή τους και έχουν δηλώσει σωστά την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στην αίτηση συμμετοχής τους.

Ο πρωτάρης στην αυθεντική διαδρομή Κενυάτης Λούκα Ρότιχ Λουμποβάν μέχρι τα μισά της απόστασης κυνήγησε το ρεκόρ διαδρομής, ωστόσο ο δυνατός αέρας και οι δυσκολίες του αγώνα δεν του το επέτρεψαν. Ο αθλητής τερμάτισε σε 2.12.49 και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην 34η  στάση της διοργάνωσης.

Ο Λουμποβάν καταχειροκροτήθηκε από τους χιλιάδες φιλάθλους που ήταν στο Παναθηναϊκό στάδιο, αλλά και τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας, που περίμεναν τον τερματισμό των πρώτων αθλητών. Δεύτερος με 2.13.24 ήταν ο Κιπρούτο με 2.13. 24  και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Κιμτάι με 2.13.26.

Η τεχνολογία στη διάθεση του Μαραθωνίου  Αθήνας και των δρομέων! Μια εντυπωσιακή εφαρμογή δημιουργήθηκε για τον 34ο ΑΜΑ ικανή να μεταφέρει τον παλμό του αγώνα σε όλους όσους τον παρακολουθούν από μακριά, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες σε εκείνους που τρέχουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο (Live Tracking) την εξέλιξη του αγώνα από το κινητό τους, το tablet, ή και τον υπολογιστή, αρκεί να κατεβάσουν την σχετική εφαρμογή «Athens Marathon. The Authentic powered by MyLaps», η οποία είναι διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android.

13 Νοεμβρίου 2016. Η Αθήνα τραβάει και πάλι τα βλέμματα της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας με τον 34ο Μαραθώνιο Αθήνας στην αυθεντική διαδρομή των 42.195 μέτρων από το Μαραθώνα ως το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μια διαδρομή, δύσκολη, απαιτητική, εξαντλητική για κάποιους. Μοναδική εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα αλλά και θεατή.