13 Νοεμβρίου 2016. Η Αθήνα τραβάει και πάλι τα βλέμματα της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας με τον 34ο Μαραθώνιο Αθήνας στην αυθεντική διαδρομή των 42.195 μέτρων από το Μαραθώνα ως το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μια διαδρομή, δύσκολη, απαιτητική, εξαντλητική για κάποιους. Μοναδική εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα αλλά και θεατή. 

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του, ο Μαραθώνιος Αθήνας  και οι παράπλευροι δρόμοι των 5 & 10χλμ. είναι μια γιορτή που συμμετέχουν όλοι με το δικό τους τρόπο, ενθαρρύνοντας τους δρομείς τραγουδώντας, χορεύοντας, παίζοντας μουσική. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τη χαρά να «φιλοξενήσουμε» πληθώρα μουσικών συγκροτημάτων ερασιτεχνικών και μη (rock, jazz, παραδοσιακή μουσική, χορευτικά σχήματα φιλαρμονικές ορχήστρες και σύνολα κρουστών) που υποχρέωσαν με την ενέργεια και το κέφι τους μέχρι και τους δρομείς να σταματήσουν για μια φωτογραφία μαζί τους!!!!! Και όλα αυτά,  προσφέρθηκαν εθελοντικά από την ανάγκη τους να βοηθήσουν στην ακόμα  καλύτερη εικόνα του Μαραθωνίου μας. 

Οι "Μουσικές Διαδρομές", το όνομα της προσπάθειας αυτής, δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση και εμψυχώνει τους δρομείς αφού εκεί που συμβαίνει δημιουργείται πυρήνας θεατών-υποστηρικτών.

Έτσι λοιπόν ο 34ος Μαραθώνιος Αθήνας σας καλεί να συμμετάσχετε κι εσείς στη φετινή  διοργάνωση για την οποία  ήδη υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών και η οποία γιορτάζει την διπλή επέτειο των 120 χρόνων από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς και τον πρώτο ποτέ Μαραθώνιο αγώνα δρόμου του 1896.  Ελάτε λοιπόν με το δικό σας συγκρότημα, κατά μήκος της αυθεντικής διαδρομής, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, σε 2 συγκεκριμένα σημεία που θα σας υποδείξει ο ΣΕΓΑΣ και όπου θα υπάρχει με ευθύνη του, πλήρης ηχητικός εξοπλισμός μιας μουσικής μπάντας (Επαρκές ηχοσύστημα / P.A & βασικό backline). 

Προκειμένου να γίνουν όλα σωστά και με οργάνωση, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του συγκεκριμένου προγράμματος κ. Δημήτρη Κονδύλη, στα τηλέφωνα 2109657947 και 6973032425.

Εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ και της Ο.Ε του Μαραθωνίου της Αθήνας, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για τη συνεργασία.