Μετά το κλείσιμο των εγγραφών για τον Αγώνα Δρόμου 10χλμ χθες, συμπληρώθηκε πριν από λίγο και ο διαθέσιμος αριθμός ατομικών εγγραφών στον πρωινό Αγώνα Δρόμου 5χλμ του Μαραθωνίου 2018, 24 ώρες μετά την έναρξη της επίσημης περιόδου εγγραφών της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας 2018, καθώς συμπληρώθηκαν και εκεί οι διαθέσιμες θέσεις στο Βασικό και Ενισχυμένο Επίπεδο Εγγραφής.  Πλέον και στον πρωινό Αγώνα Δρόμου 5χλμ υπάρχει ακόμη πολύ μικρή διαθεσιμότητα ατομικών εγγραφών στο Πλήρες Επίπεδο Εγγραφής, το οποίο επαναλαμβάνουμε ότι αφορά κυρίως δρομείς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό προκειμένου  να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Συνεχίζονται, και υπάρχουν πια, ατομικές εγγραφές για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ Απόγευμα, με το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και για αυτόν τον αγώνα να είναι αμείωτο. Η εκτίμηση των διοργανωτών είναι ότι στις επόμενες μέρες και οι περίπου 5.000 διαθέσιμες εγγραφές για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ Απόγευμα θα εξαντληθούν.

Σημειώνεται επίσης, ότι συνεχίζονται κανονικά οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Δρόμο.

Ο ΣΕΓΑΣ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους δρομείς που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του και σπεύδουν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής, άμεσα με την έναρξη της επίσημης περιόδου εγγραφών.

Η εντυπωσιακή αυτή ανταπόκριση των δρομέων δείχνει την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών που συμμετέχουν στο τεράστιο κίνημα υγείας που διατρέχει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια αλλά επιβεβαιώνει την αξιοπιστία και τα υψηλά στάνταρντ που τηρεί και επιβάλλει ο ΣΕΓΑΣ για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας αλλά και σε όλες τις διοργανώσεις του. Η ασφάλεια, η αξιοπιστία, η ποιότητα και ο σεβασμός σε αυτό το ξεχωριστό αθλητικό, πολιτιστικό και ιστορικό γεγονός είναι η μέριμνα της Ομοσπονδίας και η ανταπόδοση της εμπιστοσύνης  προς τους δρομείς.

 

Εκπληκτική ανταπόκριση από τους δρομείς για την συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας μας και ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως, το οποίο και φέτος θα διεξαχθεί τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Επτά μήνες, πριν τον αγώνα και μέσα σε κυριολεκτικά λίγα λεπτά έκλεισαν οι ατομικές εγγραφές για τον Αγώνα Δρόμου 10χλμ του Μαραθωνίου Αθήνας, καθώς συμπληρώθηκαν οι διαθέσιμες θέσεις στο Βασικό και Ενισχυμένο Επίπεδο Εγγραφής.  Πλέον υπάρχει ακόμη μικρή διαθεσιμότητα ατομικών εγγραφών στο Πλήρες Επίπεδο Εγγραφής για τον Αγώνα Δρόμου 10χλμ, το οποίο αφορά κυρίως δρομείς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό προκειμένου να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Συνεχίζονται, όπως φαίνεται για λίγο ακόμα, οι ατομικές εγγραφές για τους δύο Αγώνες Δρόμου 5χλμ, Πρωί και Απόγευμα και βεβαίως συνεχίζονται κανονικά οι ατομικές και ομαδικές εγγραφές για τον Μαραθώνιο Δρόμο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Αθήνας 2018 σας προτρέπει όλους εσάς που επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε έναν εκ των δύο Αγώνων Δρόμου 5χλμ της διοργάνωσης ή στο Μαραθώνιο Δρόμο, να προχωρήσετε άμεσα με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.athensauthenticmarathon.gr), προκειμένου να διασφαλίσετε ότι θα είστε και εσείς παρόν στη μεγάλη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2018, κατά μήκος της Αυθεντικής διαδρομής και στο Παναθηναϊκό Στάδιο! 

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ! Η μέρα που όλοι περίμεναν πλησιάζει!

Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ακριβώς στις 4 το απόγευμα, ανοίγουν οι ΑΤΟΜΙΚΕΣ εγγραφές για ΟΛΟΥΣ τους αγώνες του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.

Οι διαθέσιμες ατομικές εγγραφές θα είναι και φέτος το 20% του συνόλου των εγγραφών. Οι συνολικές εγγραφές για τους τρεις αγώνες μικρότερων αποστάσεων (Αγώνας Δρόμου 10χλμ, Αγώνας Δρόμου 5χλμ Πρωί & Αγώνας Δρόμου 5χλμ Απόγευμα) θα ανέλθουν φέτος στις 26.000 (από 24.500 πέρυσι), νούμερο το οποίο αποτελεί και το απόλυτο όριο εγγραφών σ΄ αυτούς τους αγώνες, προκειμένου να διοργανωθούν με την απαιτούμενη ποιότητα και ασφάλεια που ο ΣΕΓΑΣ παρέχει στις διοργανώσεις του.

Η φετινή αύξηση του ορίου εγγραφών στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ Απόγευμα (από 6.500 σε 8.000 δρομείς) δημιουργεί νέες ευκαιρίες συμμετοχής και οδηγεί σε νέο ρεκόρ μαζικότητας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Το 2018, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε περισσότερους από 53.000 δρομείς όλων των ηλικιών, από όλο τον κόσμο, στο σύνολο των αγώνων μας.

 

Ο Μαραθώνιος Αθήνας αποτελεί όχι μόνο ένα αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, αλλά ένα κατ’ εξοχήν διεθνές τουριστικό γεγονός, με ιδιαίτερη απήχηση και χαρακτήρα που αποδεδειγμένα ενισχύει την προβολή και θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ενώ έχει συγχρόνως εκπληκτικά απτά οικονομικά αποτελέσματα. 

Το κορυφαίο γεγονός δεν θα μπορούσε να λείπει από τα ετήσια βραβεία «Tourism Awards» τα οποία επί 4 χρόνια επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τις καλές πρακτικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στον κλάδο του τουρισμού. Στην τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (20/03) στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, ο Μαραθώνιος Αθήνας απέσπασε ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της βραδιάς, αφού τιμήθηκε με το Gold Βραβείο ως  Major Tourism Event (Γεγονός με τη Μεγαλύτερη Συνεισφορά στην Τοπική Οικονομία). 

Η δυναμική του Μαραθωνίου Αθήνας ως αθλητικό/δρομικό γεγονός είναι γνωστή. Η δυναμική του ως ένα πολιτιστικό γεγονός με ιστορία 120 χρόνων είναι επίσης αδιαμφισβήτητη. Με τη διάκριση αυτή, όμως, γίνεται σαφές πως είναι κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

 Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ένα από τα λίγα ετήσια διεθνή τουριστικά «γεγονότα» της Ελλάδας που, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα,  αναπτύσσονται ραγδαία και αποφέρουν στην οικονομική ζωή της χώρας ένα συνεχώς αυξανόμενο απτό τουριστικό εισόδημα και κατά συνέπεια πραγματικά έσοδα στο ελληνικό δημόσιο. Ο συνολικός οικονομικός αντίκτυπος του Μαραθωνίου μπορεί και να φτάνει τα 30εκ. ευρώ, τα οποία προκύπτουν από το παραπάνω τουριστικό εισόδημα, τις δαπάνες για κοινωνικούς σκοπούς στο πλαίσιο της διοργάνωσης, αλλά και από αυτά που ξοδεύει ο ΣΕΓΑΣ και οι χορηγοί του για τη διοργάνωση.  

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ένα ανθρώπινο ποτάμι πλημμύρισε για ακόμη μια χρονιά τους δρόμους της Αθήνας καθώς τους 51.000 δρομείς έφτασαν οι δρομείς που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους τόσο στη διαδρομή των 42.195 μ. του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όσο και στους αγώνες των 5χλμ και 10 χλμ, στον τελικό του Run Greece των 3χλμ, αλλά και στους αγώνες παιδιών και Special Olympics την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου.

Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε από νωρίς το πρωί η πόλη να έχει αποκτήσει γιορτινή ατμόσφαιρα καθώς 9.000 δρομείς έφταναν στο κέντρο για να τρέξουν στον αγώνα των 5 χλμ. που ξεκίνησε στις 7.45 μαζί με τους χιλιάδες εθελοντές, αλλά και τους εργαζομένους που φρόντιζαν για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότεροι δρομείς και θεατές γέμιζαν τις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου, όσο και των κεντρικών δρόμων, καθώς λίγο μετά τις 8.30 δόθηκε η εκκίνηση για τον αγώνα των 10χλμ. Στις 9.00 δόθηκε η εκκίνηση για τους 18.000 δρομείς των 42.195 μ. στον Μαραθώνα κι από τις κορυφαίες στιγμές της ημέρας ήταν η άφιξη του πρώτου δρομέα –νικητή του 35ου Μαραθωνίου, ο Σάμουελ Καλαλέι, με τους θεατές να τον υποδέχονται και να τον επευφημούν όρθιοι για τον χρόνο του 2.12.17. Ρεκόρ διαδρομής μπορεί να μην έγινε, ωστόσο ο φετινός μαραθώνιος έσπασε ένα άλλο ρεκόρ, αυτό των δρομέων, που κατάφεραν να περάσουν την γραμμή του τερματισμού. Περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι, που ξεκίνησαν τον αγώνα τους στο Μαραθώνα, έζησαν την μαγεία του τερματισμού στο επιβλητικό Παναθηναϊκό στάδιο. Πέτυχαν τον στόχο τους και ξεπέρασαν τα όρια τους.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Μάχη με τον εαυτό τους και τη διαδρομή έδωσαν για μία ακόμη φορά οι δρομείς που μετείχαν στον Μαραθώνιο Αθήνας. Με τον καιρό να βοηθά την προσπάθεια και το συναγωνισμό να είναι αρκετά έντονος, ο Σάμιουλε Κάλαλει έφτασε πρώτος στον τερματισμό με 2 ώρες 12.17.

Ο Κενυάτης πήγε στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μαζί με τους συμπατριώτες του, ωστόσο μετά τα μισά της διαδρομής κατάφερε να αποσπαστεί και να φτάσει σχετικά εύκολα στη νίκη. Ο Μίλτον Ρότιτς ακολούθησε με 2.14.18 και ο συμπατριώτης τους Γέγκο Κιπτόο τρίτος σε 2.16.08.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Ανδρών, με τον Κώστα Γκελαούζο να παίρνει τα σκήπτρα από τον Χριστόφορο Μερούση και με 2.27.21 να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στην ουσία στο δεύτερο χρόνο του ως αθλητής του αγωνίσματος. Γκελαούζος και Μερούσης πήγαν παρέα το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομή και μόλις λίγα χιλιόμετρα πριν την είσοδο τους στο Παναθηναϊκό στάδιο, ο αθλητής του Παναθηναϊκού κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα. Η επίδοση του Μερούση (ΦΟ Βροντάδων), ήταν 2.28.19, ενώ τρίτος ήταν ο Παναγιώτης Καραϊσκος με (ΠΓΣ) με 2.28.57.

Αγαπητοί Δρομείς

Σας ευχαριστούμε για την μεγάλη συμμετοχή σας στον Μαραθώνιο Δρόμο. Για πρώτη φορά οι εγγραφές του Μαραθωνίου ολοκληρώθηκαν στις 18.500 δρομείς 3 εβδομάδες πριν την διεξαγωγή του αγώνα στις 12/11/17.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Οι δρομείς που θα μεταβούν στην εκκίνηση με δικά τους μεταφορικά μέσα 1.500 με 2.000 Ι.Χ. περίπου, πρέπει: