Μετά τη σημερινή ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου σχετικά με τη διεξαγωγή της ετήσιας εκδήλωσης βραβεύσεων των Καλύτερων Αθλητών της Χρονιάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι σε ένδειξη σεβασμού προς τη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να αναβάλει τη δική του Εκδήλωση Αναγνώρισης & Βράβευσης Συντελεστών Μαραθωνίου Αθήνας 2015, η οποία είχε προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα και ώρα. Η εκδήλωση θα επαναπρογραμματιστεί για τον Ιανουάριο 2016 και θα σας ενημερώσουμε σύντομα για την ακριβή ημερομηνία. Ο ΣΕΓΑΣ ζητάει συγγνώμη για την τυχόν αναστάτωση που έχει προκαλέσει αυτή η αναβολή.

 

Κάθε χρόνο τα χαρούμενα πρόσωπα, αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.  Η μεγάλη γιορτή της Αθήνας, της Ελλάδας, του αθλητισμού και του πολιτισμού αποτέλεσε και φέτος σημείο αναφοράς για χιλιάδες ανθρώπους που μετείχαν σε αυτήν με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο 33ος  Μαραθώνιος Αθήνας, τον τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Αθήνας και Μαραθώνα, την υποστήριξη της Περιφέρειας και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ και ο οποίος γίνεται στην μνήμη του Γρηγότη Λαμπράκη πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους πιο επιτυχημένους.

Μικροί, μεγάλοι, Ελληνες και ξένοι πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν στον αγώνα, προκειμένου να δοκιμάσουν τα όρια των αντοχών τους. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαραθωνοδρόμοι ήταν εκείνοι που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες στιγμές συγκίνησης. Η στιγμή του τερματισμού για τους δρομείς που χρειάστηκαν περισσότερες από τεσσεράμισι ώρες ήταν στιγμές εκτίμησης και σεβασμού.

 

Λαμβάνοντας υπόψη την έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της τρέχουσας απεργίας μεγάλου αερομεταφορέα, και τις αλλαγές – ματαιώσεις πτήσεων που επηρεάζουν δρομείς από το εξωτερικό, οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό προκειμένου να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο Αθήνας 2015, ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, με την ευαισθησία και κατανόηση που τους διακρίνει, έχουν αποφασίσει να προσφέρουν επιπλέον υπηρεσίες σε αυτούς τους συμμετέχοντες. Το αρμόδιο τμήμα εγγραφών της διοργάνωσης έχει προχωρήσει σε επικοινωνία μέσω email με όλους τους δρομείς από το εξωτερικό, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα παραλάβει τον αριθμό συμμετοχής τους στον αγώνα από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, προκειμένου να προσδιοριστεί κατ’ εξαίρεση η παραλαβή του αριθμού και του πακέτου συμμετοχής του σε ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας της ERGO MARATHON EXPO και του Κέντρου Εγγραφών του αγώνα. Η διαδικασία αυτή ορίζεται πέραν των κανονισμών και των πολιτικών της διοργάνωσης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλοι οι δρομείς που έχουν αποδείξει την υποστήριξη και την αγάπη τους για αυτόν τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε λίγες ώρες εντός της ημέρας (Κυριακή 25 Οκτωβρίου) κλείνει το on-line σύστημα εγγραφών της φετινής διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας. Περίπου 43.000 δρομείς θα συμμετάσχουν φέτος στους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης (Μαραθώνιος Δρόμος, Αγώνας Δρόμου 10χλμ, Πρωινός και Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5χλμ και Αγώνες Παιδιών), καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής.

Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν οι τελικές λίστες εκκίνησης όλων των αγώνων δρόμου ενώ θα σταλεί ενημερωτικό email σε όλους τους δρομείς με τον αριθμό συμμετοχής τους και πληροφορίες για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της ERGO MARATHON EXPO και του Κέντρου Εγγραφών της διοργάνωσης, από όπου όλοι οι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό και το πακέτο συμμετοχής τους. Σημειώνεται ότι η αποστολή των παραπάνω emails θα γίνει σταδιακά και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι ημερών.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε έναν από τους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης αλλά δεν έχετε φροντίσει εγκαίρως την εγγραφή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ του ΣΕΓΑΣ ώστε να διερευνήσετε τη δυνατότητα εκπρόθεσμης εγγραφής.

Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους  δρομείς, τις εταιρείες, τους φορείς και τους συλλόγους που με το ενδιαφέρον τους στον αγώνα στηρίζουν άλλη μια χρονιά τη διοργάνωση

Και φέτος ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας θα είναι μια μοναδική γιορτή, ένα γεγονός από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανένας!

 

Οι Eliud Kipchoge, Ghirmay Ghebreslassie, Gladys Cherono και  Mare Dibaba είναι οι υποψήφιοι για το Βραβείο του Καλύτερου Μαραθωνοδρόμου AIMS 2015.

H Αθήνα, γενέτειρα του Μαραθωνίου, θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του παγκόσμιου δρομικού κινήματος για τρεις ημέρες, από τις 06 έως τις 08 Νοεμβρίου. Η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων θα τιμήσει του καλύτερους Μαραθωνοδρόμους της χρονιάς με το Βραβείο του Καλύτερου Μαραθωνοδρόμου (BMR) 2015, σε ένα διεθνούς επιπέδου Gala που θα λάβει χώρα το βράδυ της Παρασκευής 06 Νοεμβρίου. Η επόμενη ημέρα χαρακτηρίζεται από την Τελετή Έναρξης του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού. Θα ακολουθήσει ο ίδιο ο αγώνας του Μαραθωνίου Δρόμου την Κυριακή, στον οποίο οι διοργανωτές περιμένουν περισσότερους από 16.000 δρομείς.

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά του θεσμού AIMS BMR στην Αθήνα, όπου θα αναγνωριστούν οι καλύτεροι δρομείς του 2015, Οι υποψήφιοι ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την AIMS και είναι οι Κενυάτες Eliud Kipchoge και Gladys Cherono, η αθλήτρια από την Αιθιοπία Mare Dibaba και ο  Ghirmay Ghebreslassie από την Ερυθραία. Οι νικητές στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών θα προκύψουν μετά από ψηφοφορία η οποία αυτή τη στιγμή εξελίσσεται, μεταξύ των 180 μελών της AIMS. Οι νικητές

The Athens Marathon will continue to go ahead as planned on 8 November although an elite field won't be invited due to costs

The “Athens Marathon. The Authentic” will still go ahead this autumn albeit in a slightly different form to normal on 8 November.

In the light of the economic challenges facing the country and its people, the Hellenic Athletics Federation (SEGAS) has decided to forego inviting an elite field in the marathon in order to concentrate on a race for mass runners, including the 5km and 10 km road races which complete the day’s programme.

Parts of the money saved will be used to further improve services and entertainment for the mass runners.

A record number of 16,000-plus runners are expected to take to the classic course from the town of Marathon to the 1896 Olympic Stadium in the heart of Athens which was the route used for the 1997 World Championships and 2004 Olympic Games.

In total 43,000 runners are expected to take part in all the running events on offer.

With this gesture, the organisers invite runners from around the world to run the Athens Marathon in solidarity with the Greek people at this testing time. Online entry for the marathon race is still available on the website at www.athensauthenticmarathon.gr.

The ninth edition of the AIMS Marathon Symposium will also take place on the same weekend with the main theme being: “Doping

Σε συνέχεια της πολύ εντυπωσιακής ανταπόκρισης της ελληνικής δρομικής κοινότητας στο κάλεσμα του ΣΕΓΑΣ για συμμετοχή στους Αγώνες Δρόμου 5 & 10χλμ. του φετινού Μαραθωνίου Αθήνας (08 Νοεμβρίου 2015), η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση των ΑΤΟΜΙΚΩΝ εγγραφών μέσα σε δύο μόλις ημέρες, ο ΣΕΓΑΣ, ανταποκρινόμενος στην τεράστια πίεση για μία ευκαιρία ΑΤΟΜΙΚΗΣ συμμετοχής στο μεγαλύτερο μαζικό αθλητικό γεγονός της χώρας, ανακοινώνει σήμερα την πραγματοποίηση ενός 2ου Αγώνα Δρόμου 5χλμ., στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου 2015.

Ο 2ος Αγώνας Δρόμου 5χλμ. είναι μία πρωτοποριακή και δημιουργική προσπάθεια του ΣΕΓΑΣ για τη διεύρυνση της ΑΤΟΜΙΚΗΣ συμμετοχής στο δημοφιλή αγώνα των 5χλμ., και θα διεξαχθεί στην ίδια διαδρομή με αυτή του πρωινού Αγώνα Δρόμου 5χλμ., αλλά το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου 2015 και συγκεκριμένα από τις 16:00' έως τις 17:30'.

Το όριο ΑΤΟΜΙΚΗΣ συμμετοχής για τον «Αγώνα Δρόμου 5χλμ.–Απόγευμα» έχει οριστεί στους 4.000 δρομείς και αναμένεται να καλυφθεί πολύ σύντομα.

The Hellenic Athletics Federation (SEGAS) will all respect towards the thousands of runners from all over the world who have shown confidence to its credibility and the provided level of services that characterize all of its events, as well as with sense of responsibility towards this major international, sport, as well as cultural event of Greece, wishes to make clear to everyone that the 2015 “ATHENS MARATHON. THE AUTHENTIC” will be held in all cases, as already scheduled on Sunday 08 November 2015.

Taking under consideration the significant increase of registrations so far, It is our strong belief that the number of participants in this year’s Marathon Race will be higher than ever before. We feel the need to point out the moving interest shown by runners around the world, who not only keep confirming their intention to be in Athens and participate in this year’s event, but are continuously expressing their support to Greece. The thousands of runners from abroad, who have already registered or keep registering the last days, state that now they have one more reason to be in Athens in November; their eager to prove their support and confidence towards a country that has been suffering an unprecedented crisis. The message we received from a runner saying “If this is a little bit of a contribution to help the people and nation of Hellas in a time of European turmoil, I will be very happy to be there” is typical of the way the entire running community feels.

SEGAS is committing that all possible efforts will be made so we organize and present a perfect, at all aspects, event, without any discount as to the level of services and competition standards, highlighting the values and ideals not only of world sport, but those of the willingness and “soul” of Greek people.