Εκτύπωση

Νέα ρεκόρ υπόσχονται πως θα κάνουν στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας οι αθλητές, που θα δώσουν το «παρών» στον αγώνα της Κυριακής (10/11). Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έγινε στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, αμέσως μετά τα εγκαίνια της Expo Marathon, που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι και φέτος στην Ελλάδα για να πάρω μέρος στον ΚΜΑ, στον οποίο έχω κερδίσει ήδη δυο φορές και θα προσπαθήσω να το καταφέρω και τρίτη», είπε ο Ράιμοντ Μπετ, ενώ ανέφερε ότι έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία και αν είναι καλός ο καιρός θα προσπαθήσει να κάνει και ρεκόρ, σπάζοντας το ρεκόρ διαδρομής, που ανήκει στο Στέφανο Μπαλντίνι, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. «Η προετοιμασία μου έχει πάει πολύ καλά. Είμαι σε καλύτερη κατάσταση από τις προηγούμενες σεζόν. Εχω δουλέψει τις ανηφόρες, ενώ ανέβασα και την ταχύτητα μου», συμπλήρωσε.

Ο Ρέιμοντ Μπετ είναι μεν το γνώριμο πρόσωπο- άλλωστε είναι ο αθλητής που έχει κερδίσει δύο φορές στη διοργάνωση και κατέχει το ρεκόρ αγώνων με 2ωρ.11.35- αλλά δεν θα είναι μόνος του. Αντιθέτως, αν και έρχεται ξανά στον Κλασικό Μαραθώνιο με στόχο ένα ρεκόρ, θα πρέπει να ανησυχεί και για τους ισχυρούς αντιπάλους του.

Στο δυνατό γκρουπ των Αφρικανών που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα είναι ο Πολ Κοσγκέι, γνώστης της διαδρομής αφού ήταν δεύτερος το 2012 και μάλιστα με το 2ωρ.12.20 που είχε σημειώσει είχε τερματίσει και εκείνος κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ αγώνα. Ο Μπέλορ Γιάτορ από την άλλη είναι ένας δρομέας που έχει τρέξει τρεις φορές κάτω από 2ωρ.10.00 και αυτό το στοιχείο τον κάνει ιδιαίτερα απειλητικό, ενώ έχει κερδίσει δύο συνεχόμενες φορές τον μαραθώνιο του Ντίσελντορφ.