Σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο για την χώρα μας, ο ΣΕΓΑΣ, μια αθλητική ομοσπονδία, αποφάσισε να δείξει σε όλο τον κόσμοότι η Ελλάδα μπορεί να περνάει δύσκολες στιγμές αλλά δεν χάνει τις αξίες που διαχρονικά μεταφέρει μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της!


Στην προσπάθεια αυτή μετά από συντονισμένες προσπάθειες του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, βρέθηκε υποστηρικτής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών ο μεγαλύτερος Διεθνής Οργανισμός των ηνωμένων εθνών, η ΟΥΝΕΣΚΟ.

 

Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών! Ελπίζουμε να απολαύσετε τον αγώνα και να αποκομίσετε μια αξέχαστη εμπειρία. Όσοι δεν τρέχετε αύριο, μπορείτε να συμμετέχετε στον αγώνα εμψυχώνοντας τους δρομείς!!!

 

 Την πεποίθησή τους ότι για ακόμη μία χρονιά ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που φέτος θα γίνει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου παράλληλα με τους Αγώνες Δρόμου 5 και 10χλμ, θα στεφθεί από οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, εξέφρασαν σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, και εκπρόσωποι των σημαντικότερων Χορηγών του αγώνα. Ο ΣΕΓΑΣ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, Βασίλη Σεβαστή, τον Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του ΚΜΑ, Κώστα Παναγόπουλο, και στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Επίσης παραβρέθηκαν και μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου, εκτός κ.Γερουλάνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ και Μέγα χορηγού του ΚΜΑ, Γιάννης Σπανουδάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Γιώργος Κολέτσος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, εκπρόσωποι άλλων χορηγών και επίσημων συνεργατών του ΣΕΓΑΣ, η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαρκαδούλα, ο γιος του

 

Η επιτυχημένη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επεκτείνεται και στη φετινή διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Το Δ.Σ. του Οργανισμού, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποδέχθηκε την επίσημη πρόταση που είχε υποβάλλει ο ΣΕΓΑΣ όσον αφορά στην ένταξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο χορηγικό πρόγραμμα της διοργάνωσης του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας για το 2011, ως Επίσημος Χορηγός της διοργάνωσης στο σύνολό του και Ονομαστικός Χορηγός του Αγώνα Παιδιών 700μ, ο οποίος διεξάγεται παράλληλα με τις άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών ανακοινώνουν το οριστικό κλείσιμο του συστήματος των εγγραφών της φετινής διοργάνωσης του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών για τους Δρόμους 5χλμ. και 10χλμ. Ευχαριστούν θερμά όλους τους δρομείς που υπέβαλλαν τις αιτήσεις συμμετοχής τους, στηρίζοντας το σημαντικό αυτό γεγονός.

Δυστυχώς για όσους δρομείς δεν πρόλαβαν να εγγραφούν εγκαίρως, δεν υπάρχουν ακυρώσεις ή επιστροφές εγγραφών από ήδη εγγεγραμμένους δρομείς οι οποίες θα μπορούσαν να επαναδιατεθούν στο κοινό.

Οι εγγραφές για τους Αγώνες του Μαραθωνίου Δρόμου και του Δυναμικού Βαδίσματος συνεχίζονται έως και την Παρασκευή 14/10/2011 κατόπιν επικοινωνίας με το Γραφείο Κλασικού Μαραθωνίου. Καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτούς τους αγώνες να βιαστούν και να επικοινωνήσουν.

θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους υποστηρίζουν αυτό το πολύ σημαντικό, ιστορικό και πολιτιστικό αθλητικό γεγονός της χώρας μας και πραγματοποίησαν τις εγγραφές τους.

 

 Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών ανακοινώνουν ότι όλες οι διαθέσιμες θέσεις για τους Αγώνες Δρόμου 5 και 10 χλμ. του Κλασικού Μαραθωνίου εξαντλήθηκαν και συνεπώς το σύστημα εγγραφών «έκλεισε» και δεν δέχεται περαιτέρω εγγραφές. Το όριο συμμετοχών που έχει θεσπιστεί από το 2010 με γνώμονα την ασφάλεια των δρομέων και την ποιοτική οργάνωση των Αγώνων, είναι 3.500 εγγραφές για τον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ και 4.500 για τον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.

Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη την ευρύτατη ανταπόκριση των δρομέων στο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στους αγώνες του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών αλλά και την οριστική λήξη των εγγραφών τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011, ανακοινώνει ότι τα Γραφεία μας θα παραμείνουν ανοικτά το Σάββατο 08 και την Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2011 από τις 10.00 έως τις 16.00 προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι ενδιαφέρονται να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους.

Εxactly two months before the Athens Classic Marathon 2011, the interest shown by runners all around the world has reached its peak. This year’s Athens Classic Marathon event will be equivalent to last year’s success, not only regarding number of participation but also regarding the quality reached. According to the registrations progress so far, SEGAS and the Athens Classic Marathon Organizing Committee cannot but express their satisfaction from the fact that Greek and foreign runners are continuously registering from the Race. We should especially underline the great increase of Greek Runners not only on the 5km and 10km Road Races but in the Marathon Race as well. This large number of entries depicts the recognition and status that the Athens Classic Marathon has gained in the society.


On the other hand, we should also mention the large number of foreign runners who will travel from their countries to Greece this year in order to participate in the Marathon Race, despite what is being heard around, supporting on their own way the efforts of the Greek society within a so difficult and negative surrounding.

Registrations in all road races are still possible. The Registration Period will definitely expire on October 10, 2011.
If you are still considering to participate in this year’s event, please make sure that you submit your registration in time through our website, www.athensclassicmarathon.gr