Σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο για την χώρα μας, ο ΣΕΓΑΣ, μια αθλητική ομοσπονδία, αποφάσισε να δείξει σε όλο τον κόσμοότι η Ελλάδα μπορεί να περνάει δύσκολες στιγμές αλλά δεν χάνει τις αξίες που διαχρονικά μεταφέρει μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της!


Στην προσπάθεια αυτή μετά από συντονισμένες προσπάθειες του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, βρέθηκε υποστηρικτής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών ο μεγαλύτερος Διεθνής Οργανισμός των ηνωμένων εθνών, η ΟΥΝΕΣΚΟ.


Σε συμφωνία που υπογράφτηκε στο Παρίσι, η ΟΥΝΕΣΚΟ, με τις 193 χώρες μέλη της, αποφασίζει να στηρίξει την προσπάθεια της χώρας μας, αναγνωρίζοντας τον Kλασικό Mαραθώνιο της Αθήνας όχι μονό ως κορυφαίο αθλητικό γεγονός αλλά ως ένα παγκόσμιο ιστορικό και πολιτιστικό γεγονός, μια γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Η συμμετοχή 20.000 δρομέων από 96 διαφορετικές χώρες, το ενδιαφέρον κορυφαίων προσωπικοτήτων και διεθνών μέσων ενημέρωσης καθιστά την Ελλάδα ως κέντρο του κόσμου, προσφέροντας στην χώρα μας παγκόσμια προβολή αλλά και έσοδα άνω των 20.000.000 ευρώ με βάση τα περσινά δεδομένα! O φετινός μαραθώνιος της Αθήνας αποκτά διεθνή χαρακτήρα. Σε συνέχεια της περσινής επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να αξιοποιήσει και να διευρύνει την κληρονομιά αυτή, συνδέοντας τη φετινή διοργάνωση με αξίες όπως η κοινωνική συνοχή, η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, η αλληλεγγύη. Οι αξίες αυτές που αναδεικνύονται μέσα από αυτόν τον αγώνα, μετουσιώνονται σε πράξη μέσα από το εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς που έχει αναπτύξει ο ΣΕΓΑΣ τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια.

Στην αφίσα απεικονίζονται οι: Ειρήνη Ζαρκαδούκα, Γιώργος Χωραφάς, Μαρία Μενούνος, Νίκος Αλιάγας και η Γκόρια Μίκα.
http://www.athensclassicmarathon.gr/marathon/StaticPage2.aspx?pagenb=21509