Φίλοι Δρομείς,

Θέλοντας να απαντήσουμε σε ερωτήσεις της εποχής, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Η αποστολή των emails που αναφέρουν τους αριθμούς συμμετοχής των δρομέων (bib number notification emails) ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής 29 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ, 5 Νοεμβρίου.  

Η αποστολή των bib number notifications emails ήταν σταδιακή, όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει, τόσο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, όσο και μέσω του τακτικού newsletter που στέλνουμε στους δρομείς.  Ξεκίνησε με τον Αγώνα Δρόμου 10χλμ (ήδη ολοκληρώθηκε), μετά ακολούθησε ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ Πρωί & Απόγευμα (ήδη ολοκληρώθηκε) και τελειώνει σήμερα με την αποστολή των bib number notifications emails για το Μαραθώνιο Δρόμο, η οποία έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί απόψε αργά το βράδυ.  

Σημειώνεται ότι σχετικό email με τον αριθμό συμμετοχής αποστέλλεται μόνο σε όσους έχουν εγκύρως και εγκαίρως ολοκληρώσει την εγγραφή τους και έχουν δηλώσει σωστά την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στην αίτηση συμμετοχής τους.

Πατήστε εδώ

Ο πρωτάρης στην αυθεντική διαδρομή Κενυάτης Λούκα Ρότιχ Λουμποβάν μέχρι τα μισά της απόστασης κυνήγησε το ρεκόρ διαδρομής, ωστόσο ο δυνατός αέρας και οι δυσκολίες του αγώνα δεν του το επέτρεψαν. Ο αθλητής τερμάτισε σε 2.12.49 και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην 34η  στάση της διοργάνωσης.

Ο Λουμποβάν καταχειροκροτήθηκε από τους χιλιάδες φιλάθλους που ήταν στο Παναθηναϊκό στάδιο, αλλά και τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας, που περίμεναν τον τερματισμό των πρώτων αθλητών. Δεύτερος με 2.13.24 ήταν ο Κιπρούτο με 2.13. 24  και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Κιμτάι με 2.13.26.

Η τεχνολογία στη διάθεση του Μαραθωνίου  Αθήνας και των δρομέων! Μια εντυπωσιακή εφαρμογή δημιουργήθηκε για τον 34ο ΑΜΑ ικανή να μεταφέρει τον παλμό του αγώνα σε όλους όσους τον παρακολουθούν από μακριά, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες σε εκείνους που τρέχουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο (Live Tracking) την εξέλιξη του αγώνα από το κινητό τους, το tablet, ή και τον υπολογιστή, αρκεί να κατεβάσουν την σχετική εφαρμογή «Athens Marathon. The Authentic powered by MyLaps», η οποία είναι διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android.

13 Νοεμβρίου 2016. Η Αθήνα τραβάει και πάλι τα βλέμματα της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας με τον 34ο Μαραθώνιο Αθήνας στην αυθεντική διαδρομή των 42.195 μέτρων από το Μαραθώνα ως το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μια διαδρομή, δύσκολη, απαιτητική, εξαντλητική για κάποιους. Μοναδική εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα αλλά και θεατή. 

Ξεκίνησαν οι έγγραφες στο νέο Premium Registration & Hospitality Program, αποκλειστικά σχεδιασμένο για δρομείς και συνοδούς τους από όλο τον κόσμο

Έφθασε η ώρα, στο πλαίσιο του θεσμού της διοργάνωσης τους Μαραθωνίου Αθήνας, για την προσφορά ενός προγράμματος προνομιακής εγγραφής στο γεγονός, το οποίο - σε συνδυασμό με ένα πλήρες πρόγραμμα φιλοξενίας - απευθύνεται κυρίως σε συμμετέχοντες δρομείς και συνοδευόμενα μέλη τους που ταξιδεύουν από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Η ανάγκη για το Premium Registration & Hospitality Program 2016

Κάθε χρόνο υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον συμμετοχής στον Μαραθώνιο Αθήνας από δρομείς που καταφθάνουν από κάθε γωνιά του πλανήτη. Με δεδομένη την εκδηλωμένη ανάγκη πολλών δρομέων να ζήσουν αυτοί και οι συνοδοί τους με μοναδικό τρόπο την εμπειρία της αυθεντικής διαδρομής, ενώ συγχρόνως θα γνωρίζουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τις τουριστικές ομορφιές της Ελλάδας, η προσφορά μιας αντίστοιχης ολοκληρωμένης αγωνιστικής και τουριστικής εμπειρίας έγινε αναγκαιότητα για τον ΣΕΓΑΣ.

Εκπληκτική ανταπόκριση από τους δρομείς για την συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας μας! Οκτώ μήνες, πριν τον αγώνα και μέσα σε λίγες ώρες έκλεισαν οι συμμετοχές στα 5χλμ Πρωί και 10χλμ του Αυθεντικού Μαραθωνίου που θα δειξαχθεί φέτος στις 13 Νοεμβρίου.

Οι online εγγραφές ξεκίνησαν τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι και μέσα σε 5 ώρες συμπληρώθηκαν οι ατομικές συμμετοχές για Έλληνες δρομείς στα 10χλμ ενώ σε 10 ώρες οι αντίστοιχες συμμετοχές στα 5χλμ (πρωί).

Για τον απογευματινό Αγώνα Δρόμου 5χλμ υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις όπως και στον Μαραθώνιο Δρόμο.

Η εντυπωσιακή αυτή ανταπόκριση των δρομέων δείχνει την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος που έχει επέλθει στη χώρα μας με την αξιοπιστία και τα υψηλά στάνταρντ της διοργάνωσης που τηρεί και επιβάλλει ο ΣΕΓΑΣ.

Η ασφάλεια, η αξιοπιστία, η ποιότητα και ο σεβασμός σε αυτό το ξεχωριστό αθλητικό, πολιτιστικό και ιστορικό γεγονός είναι η μέριμνα της Ομοσπονδίας και η ανταπόδοση της εμπιστοσύνης  προς τους δρομείς.

Ευχαριστίες από τον ΣΕΓΑΣ