Ακύρωση εγγραφής είναι δυνατή μόνο κατόπιν γραπτού αιτήματος μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2022. Εφόσον ένας εγγεγραμμένος δρομέας επιθυμεί να προχωρήσει με την ακύρωση της εγγραφής του θα πρέπει να στείλει σχετικό email αποκλειστικά και μόνο στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Στην περίπτωση ακύρωσης εγγραφής εντός του παραπάνω χρονικού ορίου, η συνδρομή συμμετοχής επιστρέφεται στον εγγεγραμμένο δρομέα με παρακράτηση 10,00€ για διαχειριστικούς λόγους, ανεξαρτήτως αγώνα, επιπέδου εγγραφής και λόγω ακύρωσης. Σημειώνεται πως τα ποσά δωρεάς σε ΜΚΟ δεν επιστρέφονται.


Αιτήματα ακυρώσεων μετά τις 10 Σεπτεμβρίου δεν γίνονται δεκτά και δεν γίνεται επιστροφή της συνδρομής συμμετοχής είτε αφορούν σε εγγραφές που είχαν υποβληθεί προγενέστερα είτε μεταγενέστερα από αυτή την ημερομηνία.


Μεταφορά εγγραφής στη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2023 ΔΕΝ είναι εφικτή.


Σε περίπτωση επιβεβαιωμένων ακυρώσεων, οι όποιες επιστροφές χρημάτων ολοκληρώνονται ως κάτωθι:

1. Σε περίπτωση που η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής έχει πραγματοποιηθεί μέσω χρεωστικής/ πιστωτικής κάρτας και εφόσον η κάρτα παραμένει ενεργή, η επιστροφή ολοκληρώνεται σε διάστημα επτά (7) εργάσιμων ημερών από τη λήψη του αιτήματος ακύρωσης.

2. Σε περίπτωση που η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής πραγματοποιήθηκε μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον λογαριασμό της διοργάνωσης ή σε περίπτωση που η χρεωστική/πιστωτική κάρτα που έγινε η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής έχει λήξει, η επιστροφή ολοκληρώνεται σε διάστημα 90 ημερών μετά την λήξη του αγώνα.

Σε περίπτωση που η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής έχει πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικής κατάθεσης (σε κατάστημα τράπεζας, ΑΤΜ, ηλεκτρονικό έμβασμα κτλ) ο/η αιτών/ούσα θα πρέπει να αποστείλει τα πλήρη στοιχεία του τραπεζικού του/της λογαριασμού μέσω email για την επιστροφή της συνδρομής συμμετοχής του/της (Επωνυμία Τράπεζας, Ονοματεπώνυμο Πρώτου Δικαιούχου και IBAN λογαριασμού). Να σημειωθεί πως τυχόν έξοδα αποστολής εμβάσματος επιβαρύνουν τον παραλήπτη.


Σημειώνεται πως οι δρομείς που μετέφεραν την εγγραφή τους από τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021 στη φετινή διοργάνωση, ΔΕΝ έχουν την δυνατότητα περαιτέρω μεταφοράς ή ακύρωσης της εγγραφής τους. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση, διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής ονόματος της εγγραφής τους σύμφωνα με τις οδηγίες στην ενότητα "Διαχείριση Επιβεβαιωμένων Εγγραφών".


Ακύρωση Διοργάνωσης Λόγω COVID-19 ή αλλαγή Υγειονομικού Πρωτοκόλλου με ευθύνη της πολιτείας

Σε περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας 2022 ή αλλαγής του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου με απόφαση της Πολιτείας εξαιτίας ενδεχόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού ή εξ αιτίας άλλου λόγου ανωτέρας βίας, θα πραγματοποιείται αναγκαστική μεταφορά της εγγραφής κάθε δρομέα στην επόμενη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας και η συμμετοχή θα ακολουθεί τους γενικούς όρους & κανονισμούς της νέας διοργάνωσης. Το ίδιο θα ισχύσει σε περίπτωση περιορισμού του αριθμού των συμμετεχόντων με απόφαση της πολιτείας, όσον αφορά τους υπεράριθμους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα προσδιορισθούν με σειρά προτεραιότητας εγγραφής.