Η Ακύρωση Εγγραφής και Συμμετοχής είναι δυνατή κατόπιν γραπτού αιτήματος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Εφόσον ένας εγγεγραμμένος δρομέας επιθυμεί να προχωρήσει με την ακύρωση της εγγραφής του θα πρέπει να στείλει σχετικό email αποκλειστικά και μόνο στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Στην περίπτωση ακύρωσης εγγραφής εντός του παραπάνω χρονικού ορίου (μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου), η συνδρομή συμμετοχής επιστρέφεται στον εγγεγραμμένο δρομέα μετά παρακρατήσεως 10,00€ για διαχειριστικούς λόγους. Σημειώνεται ότι μετά την ημερομηνία αυτή (30 Σεπτεμβρίου 2021) αιτήματα ακύρωσης δεν θα γίνονται δεκτά, είτε αφορούν σε εγγραφές που είχαν υποβληθεί προγενέστερα είτε μεταγενέστερα.

Όσοι δρομείς είχαν μεταφέρει την εγγραφή τους από την διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2020 ή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2020 στην διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021 και δεν μπορούν να λάβουν μέρος ή/ και δεν πληρούν τους ισχύοντες Γενικούς Όρους Συμμετοχής, όπως διαμορφώθηκαν από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που εγκρίθηκε από τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΑ, έχουν τις παρακάτω επιλογές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021:

1) Μεταφορά της εγγραφής τους στην διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2022, σύμφωνα με τους όρους εγγραφής που θα ισχύουν εκείνη τη χρονική περίοδο (Η μεταφορά εγγραφής στην διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2022 θα είναι και η τελική και δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της συνδρομής συμμετοχής τους) ή

2) Επιστροφή της συνδρομής συμμετοχής τους με παρακράτηση 10,00€ για διαχειριστικούς λόγους, σύμφωνα με την παραπάνω Πολιτική Ακυρώσεων της διοργάνωσης.

Οι επιστροφές χρημάτων που αφορούν σε ακυρώσεις εγγραφών πραγματοποιούνται σε διάστημα 60 ημερών μετά τον αγώνα.

Σε περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας με απόφαση της Πολιτείας εξαιτίας ενδεχόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού ή εξ αιτίας άλλου λόγου ανωτέρας βίας, θα πραγματοποιείται αναγκαστική μεταφορά της εγγραφής κάθε δρομέα στην επόμενη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας. Στην περίπτωση ομαδικής εγγραφής, τότε το συνολικό ποσό μεταφέρεται στην επόμενη διοργάνωση και όχι οι ονομαστικές εγγραφές.Το ίδιο θα ισχύσει σε περίπτωση περιορισμού του αριθμού των συμμετεχόντων με απόφαση της πολιτείας, όσον αφορά τους υπεράριθμους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα προσδιορισθούν με σειρά προτεραιότητας εγγραφής.