ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πότε είναι ο «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός»;

Ο «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός» είναι μία ετήσια διοργάνωση που λαμβάνει μέρος κάθε δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Από το 2019 η διοργάνωση μετατράπηκε σε αγωνιστικό διήμερο και ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αγώνας Δρόμου 10χλμ  της διοργάνωσης θα διεξαχθεί το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021, ενώ την Κυριακή 14 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος Δρόμος και ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ.

Πόσους Αγώνες έχει η Διοργάνωση;

Το πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, περιλαμβάνει 5 Αγώνες στους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε (εφόσον πάντα πληρείτε τους ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ):

o Μαραθώνιος Δρόμος 
o Δυναμικό Βάδισμα
o Αγώνας Δρόμου 10χλ
o Αγώνας Δρόμου 5χλμ
o Αγώνας Δρόμου Παιδιών (δεν θα πραγματοποιηθεί κατά τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021)

Πώς μπορώ να κάνω εγγραφή;

Διαβάστε τους Όρους Συμμετοχής στους Αγώνες της διοργάνωσης για να επιβεβαιώσετε ότι πληρείτε τις προϋποθέσεις.

Η Επίσημη Περίοδος Εγγραφών για τον ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ, ανοίγει περίπου 6 μήνες πριν τον Αγώνα. Οι εγγραφές κλείνουν αυτόματα όταν το όριο συμμετοχής για τον κάθε αγώνα συμπληρωθεί. Όλες οι εγγραφές υποβάλλονται online.

Μπορείτε να επιλέξετε τον αγώνα και το επίπεδο εγγραφής που προτιμάτε, καθώς και να προχωρήσετε σε online εγγραφή εδώ.


Πώς μπορώ να προχωρήσω στην πληρωμή;

Μπορείτε να καταβάλετε το αντίστοιχο ποσό για τον αγώνα και το επίπεδο εγγραφής της επιλογής σας, με τους παρακάτω τρόπους:

a) Με πιστωτική κάρτα
b) Με κατάθεση/ μεταφορά στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΕΓΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 6727 148161 835
(ΙΒΑΝ: GR23 0171 7270 0067 2714 8161 835)
SWIFT-BIC: PIRBGRAA

Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση, θα πρέπει το ονοματεπώνυμό σας και ο κωδικός εγγραφής σας να αναγράφεται στην αιτιολογία κατάθεσης, ενώ αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται απαραιτήτως εντός 2 ημερών από την υποβολή της online εγγραφής με email στο αρμόδιο γραφείο του ΣΕΓΑΣ (Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή σας θα πρέπει να καταβάλλετε τη συνδρομή συμμετοχής το αργότερο δύο (2) ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας.

Όλοι οι δρομείς που έχουν καταβάλει το αντίτιμο συμμετοχής σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες, θα λάβουν email επιβεβαίωσης της εγγραφής τους μέσα σε 7 εργάσιμες ημέρες στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή τους.


Ποια είναι η Πολιτική Ακυρώσεων της Διοργάνωσης; 

Η Ακύρωση Εγγραφής και Συμμετοχής είναι δυνατή κατόπιν γραπτού αιτήματος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Εφόσον ένας εγγεγραμμένος δρομέας επιθυμεί να προχωρήσει με την ακύρωση της εγγραφής του θα πρέπει να στείλει σχετικό email αποκλειστικά και μόνο στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Στην περίπτωση ακύρωσης εγγραφής εντός του παραπάνω χρονικού ορίου (μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου), η συνδρομή συμμετοχής επιστρέφεται στον εγγεγραμμένο δρόμέα μετά παρακρατήσεως 10,00€ για διαχειριστικούς λόγους. Σημειώνεται ότι μετά την ημερομηνία αυτή (30 Σεπτεμβρίου 2020) αιτήματα ακύρωσης δεν θα γίνονται δεκτά, είτε αφορούν σε εγγραφές που είχαν υποβληθεί προγενέστερα είτε μεταγενέστερα.

Όσοι δρομείς είχαν μεταφέρει την εγγραφή τους από την διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2020 ή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2020 στην διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021 και δεν μπορούν να λάβουν μέρος ή/ και δεν πληρούν τους ισχύοντες Γενικούς Όρους Συμμετοχής, όπως διαμορφώθηκαν από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που εγκρίθηκε από τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΑ, έχουν τις παρακάτω επιλογές:

1) Μεταφορά της εγγραφής τους στην διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2022, σύμφωνα με τους όρους εγγραφής που θα ισχύουν εκείνη τη χρονική περίοδο (Η μεταφορά εγγραφής στην διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2022 θα είναι και η τελική και δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της συνδρομής συμμετοχής τους) ή

2) Επιστροφή της συνδρομής συμμετοχής τους με παρακράτηση 10,00€ για διαχειριστικούς λόγους, σύμφωνα με την παραπάνω Πολιτική Ακυρώσεων της διοργάνωσης.

Οι επιστροφές χρημάτων που αφορούν σε ακυρώσεις εγγραφών πραγματοποιούνται σε διάστημα 60 ημερών μετά τον αγώνα.

Σε περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας με απόφαση της Πολιτείας εξαιτίας ενδεχόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού ή εξ αιτίας άλλου λόγου ανωτέρας βίας, θα πραγματοποιείται αναγκαστική μεταφορά της εγγραφής κάθε δρομέα στην επόμενη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας. Το ίδιο θα ισχύσει σε περίπτωση περιορισμού του αριθμού των συμμετεχόντων με απόφαση της πολιτείας, όσον αφορά τους υπεράριθμους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα προσδιορισθούν με σειρά προτεραιότητας εγγραφής. 


Δεν έχω λάβει το επιβεβαιωτικό μήνυμα για την εγγραφή μου, τι να κάνω;

Τα επιβεβαιωτικά μηνύματα, αποστέλλονται ηλεκτρονικά εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών, από την στιγμή που καταβάλλετε επιτυχώς την αίτηση σας, και προχωρήσετε στην καταβολή του ποσού της συνδρομής συμμετοχής σας σύμφωνα με τις οδηγίες πληρωμής (διαβάστε παραπάνω στο «Πώς μπορώ να προχωρήσω στην Πληρωμή;»)

Μετά από το πέρας των επτά (7) ημερών, και αν ακόμα δεν έχετε λάβει το σχετικό επιβεβαιωτικό email: 

1. Αναζητήστε το στον φάκελο Ανεπιθύμητης Αλληλογραφίας σας, σε περίπτωση που έχει παραληφθεί εκεί
2. Εάν ακόμα δεν το έχετε λάβει, παρακαλώ όπως επιβεβαιώσετε πως έχετε ακολουθήσει ΟΛΕΣ τις οδηγίες για την πληρωμή
3. Εάν προχωρήσατε στην πληρωμή επιτυχώς και ακολουθήσατε τις οδηγίες, και ΔΕΝ το έχετε λάβει, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πώς θα μάθω τον Αριθμό Συμμετοχής μου (bib number);

Όλοι οι δρομείς που έχουν επιτυχώς εγγραφεί για τον Μαραθώνιο Δρόμο και τους Αγώνες Δρόμου 10χλμ και 5χλμ θα λάβουν, δέκα μέρες περίπου πριν τον αγώνα, ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (email), που θα τους γνωστοποιεί τον αριθμό συμμετοχής τους. 


Πότε παραλαμβάνω τον Αριθμό και το Πακέτο Συμμετοχής μου;

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχή και του απαραίτητου υλικού για τον αγώνα για όλους τους συμμετέχοντες θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΦΑΛΗΡΟΥ (Γήπεδο Ταεκβοντό), στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου. 

Οι ώρες και μέρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών για το κοινό είναι οι εξής: 

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021: 13.00 – 20.00 
Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021: 10.00 – 20.00
Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021: 10.00 – 20.00
Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021: 10.00 – 18.00 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.


ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Τι ώρα ξεκινούν και τελειώνουν οι Αγώνες;

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Αγώνας Δρόμου 10χλμ: 17.00-18.55


ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Μαραθώνιος Δρόμος: 09.00-17.40
Δυναμικό Βάδισμα: 09.00-17.40
Αγώνας Δρόμου 5χλμ: 08.15-10.00
Αγώνας Δρόμου Παιδιών: 10.20-10.37

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.


Υπάρχει διαδικασία διαχείρισης προσωπικών αντικειμένων και ιματισμού;

Η ειδική πλαστική τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, πρέπει να παραδοθεί 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα στον οποίο συμμετέχουν στους χώρους που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Μετά τον τερματισμό, η παραλαβή των πλαστικών τσαντών γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής και με τη βοήθεια των εθελοντών.


Πώς μπορώ να πάω στην εκκίνηση ;

Η Οργανωτική Επιτροπή προσφέρει Δωρέαν μετακίνηση προς τον Χώρο Εκκίνησης για το Μαραθώνιο Δρόμο & Δυναμικό Βάδισμα, ΜΟΝΟ για τους εγκύρως και εγκαίρως εγγεγραμμένους δρομείς που συμμετέχουν στους αγώνες αυτούς. 

Η (απευθείας και χωρίς ενδιάμεσες στάσεις) μεταφορά γίνεται με λεωφορεία της Οργανωτικής Επιτροπής ταυτόχρονα από πέντε (5) διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας, από τις 5:30πμ έως τις 6:45πμ. Μετά τις 6:45πμ δεν είναι δυνατή η μεταφορά των συμμετεχόντων με μεταφορικά μέσα της Οργανωτικής Επιτροπής.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα σημεία αναχώρησης, θα βρείτε εδώ


Πού είναι ο Τερματισμός;

Όλοι οι Αγώνες της Διοργάνωσης τερματίζουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εγκατάσταση εδώ.


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πού μπορώ να βρω τις προσωπικές μου φωτογραφίες από τον αγώνα;

Μπορείτε να βρείτε τις προσωπικές σας φωτογραφίες στο marathonphotos.live, μερικές μέρες μετά τον αγώνα.


Πού μπορώ να δω τα Αποτελέσματα μου;

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα σας εδώ.