ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (για όσους θα συμμετάσχουν στο Μαραθώνιο Δρόμο και το Δυναμικό Βάδισμα)

Η (απευθείας και χωρίς ενδιάμεσες στάσεις) μεταφορά γίνεται με λεωφορεία της Οργανωτικής Επιτροπής ταυτόχρονα από έξι (6) διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας, από τις 5:30πμ έως τις 6:45πμ. Μετά τις 6:45πμ δεν είναι δυνατή η μεταφορά των συμμετεχόντων με μεταφορικά μέσα της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους οργανωτικούς η τελευταία αναχώρηση λεωφορείου από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Συγγρού – Φιξ» θα γίνει στις 06:15


ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ:
Στάση μετρό Γραμμή 2 «Συγγρού Φιξ», κατά μήκος της λεωφόρου Συγγρού, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου (έξοδος «Συγγρού»). Προσοχή: Τελευταία αναχώρηση πούλμαν από τον σταθμό Συγγρού – Φιξ θα γίνει στις 06:15πμ
Στάση μετρό Γραμμή 2 «Πανεπιστήμιο», κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, επιβίβαση από την πλευρά των Προπυλαίων Πανεπιστημίου (έξοδος «Πανεπιστήμιο»)
Στάση  μετρό  Γραμμή 2 & 3 «Σύνταγμα» κατά  μήκος της Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας (επιβίβαση και από τις δύο πλευρές)
Στάση  μετρό  Γραμμή 2 & 1 «Ομόνοια» επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου
Στάση  μετρό  Γραμμή 3 «Ευαγγελισμός», κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης  Σοφίας, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου
Στάση  μετρό  Γραμμή 3 «Κατεχάκη», κατά μήκος της λεωφόρου Μεσογείων, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου


Για την ταχύτερη και απρόσκοπτη  επιβίβαση  των  δρομέων στα σημεία επιβίβασής τους συνιστάται στους δρομείς να χρησιμοποιήσουν για επιβίβαση στα λεωφορεία τις παρακάτω στάσεις Μετρό εφόσον προέρχονται από τις παρακάτω περιοχές, αποφεύγοντας  τον  κεντρικό  σταθμό  Συντάγματος.

Σταθμός Μετρό «Ομόνοια»: Πειραιάς, Καλλιθέα, Ταύρος, Πετράλωνα, Πατήσια, Ν. Ιωνία, Ηράκλειο, Μαρούσι, Κηφισιά
Σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο»:
Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Άγ. Ανάργυροι
Σταθμός Μετρό «Συγγρού Φιξ»:
Νέος Κόσμος, Κουκάκι, Καλλιθέα, Δάφνη, Άγ. Δημήτριος, Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Γλυφάδα
Σταθμός Μετρό  «Κατεχάκη»:
Ψυχικό, Παπάγου, Χολαργός, Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή

Οι δρομείς που θα μεταβούν στην εκκίνηση με δικά τους μέσα πρέπει:
α) να βρίσκονται στο χώρο της εγκατάστασης (χώρος αφετηρίας, Μαραθώνας) τουλάχιστον μία ώρα πριν από την ώρα εκκίνησης του αγώνα, δηλαδή το αργότερο ως τις 8:00πμ, λαμβάνοντας υπόψη και την απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι δρομείς περπατώντας από το parking αποβίβασής τους ως την αφετηρία (περίπου 800μ),
β) να λάβουν υπόψη τους ότι στη μαραθώνια διαδρομή ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνιος από τις 8:00πμ.

ΚΑΡΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΟΑΣΑ

Οι δρομείς που έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν σε έναν από τους αγώνες δρόμου του Μαραθωνίου Αθήνας στο Πλήρες Επίπεδο Εγγραφής, δικαιούνται, εκτός των άλλων, και μια κάρτα δωρεάν μετακινήσεων με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην περιοχή της Αθήνας η οποία προσφέρεται από τον ΟΑΣΑ για τους συμμετέχοντες του Μαραθωνίου Αθηνών. Η κάρτα αυτή έχει διάρκεια πέντε (5) ημερών.

Οι δικαιούχοι δρομείς μπορούν παραλάβουν την κάρτα τους είτε από το Γραφείο Υποδοχής του  Μαραθωνίου Αθήνας  στο Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», είτε από το Κέντρο Εγγραφών στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Γήπεδο Ταεκβοντό). Το Γραφείο Υποδοχής του Μαραθωνίου Αθήνας στο Αεροδρόμιο Αθηνών λειτουργεί στην πύλη Β (περιοχή Αφίξεων Intra-Schengen). Το προσωπικό και οι εθελοντές του γραφείου θα χαρούν να σας βοηθήσουν και να σας παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.