Τα ταλέντα, ο ενθουσιασμός και ο χρόνος όλων των εθελοντών του ΑΜΑ είναι ανεκτίμητα και σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ έναν- έναν ξεχωριστά από καρδιάς για τη συμβολή σας! 

Ο 40ος «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ» καλωσορίσε μια νέα εποχή στην ιστορία του μιας και έγινε μια διήμερη εκδήλωση που διοργανώνεται το Σάββατο 11 Νοεμβρίου & την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023.

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

ι) Η παρουσία σας την Κυριακή (12/11/2023) είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ κατά τη διάρκεια της Ημέρας Αγώνα του Μαραθωνίου με ελάχιστη εθελοντική απασχόληση (5,5 ώρες).

Την ίδια μέρα υποστηρίζεται ο Αγώνας των 5χλμ (αλλά και ο Αγώνας Παιδιών).

Το Σάββατο (11/11/2023) η βάρδια είναι διαθέσιμη μόνο το ΑΠΟΓΕΥΜΑ και υποστηρίζει τον Αγώνα δρόμου των 10χλμ.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ:

Οι εθελοντές που έχουν χρόνο και διάθεση να συμμετάσχουν πέρα από τις ημέρες του αγώνα (11/11/2023 & 12/11/2023) μπορούν να σημειώσουν στην Αίτηση τους διαθεσιμότητα και κατά την ''Περίοδο Προετοιμασίας της διοργάνωσης '' και  θα φροντίσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας το αντίστοιχο διάστημα γνωστοποιώντας τις εθελοντικές ευκαιρίες και τις διαμορφωμένες μας βάρδιες προτείνοντας πάντα το καλύτερο δυνατό πλάνο βάση της διαθεσιμότητας που έχει ο εκάστοτε εθελοντής.

 

ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ( ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 11-12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023) 

1. Εκκίνηση Μαραθωνίου Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος (Εγκατάσταση Ιστορικής Αφετηρίας Μαραθωνίου, Μαραθώνας)

Οι εθελοντές στελεχώνουν ομάδες για τη διαχείριση του ρουχισμού των δρομέων (παραλαβή και μεταφορά στον τερματισμό), την παροχή πληροφοριών κατά την άφιξη των αθλητών, τη διανομή αντιανεμικών, τη διανομή των νερών καθώς και τη διαχείριση των λεωφορείων που μεταφέρουν τους αθλητές από το κέντρο της Αθήνας στην αφετηρία του Αγώνα.

2. Σταθμοί υποστήριξης μαραθώνιας διαδρομής 42.195μ.

Οι εθελοντές στελεχώνουν ομάδες στην τροφοδοσία των δρομέων με νερά, ισοτονικά ποτά, μπανάνες, μπάρες δημητριακών και σφουγγάρια ενώ ταυτόχρονα τους ενθαρρύνουν να συνεχίσουν τη δύσκολη προσπάθειά τους.

3. Εκκίνηση και διαδρομές Αγώνων Δρόμου (10 χλμ., 5 χλμ. , (Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1.200μ), στο κέντρο της Αθήνας)

Οι εθελοντές στελεχώνουν ομάδες στις εκκινήσεις των αγώνων με αφετηρία στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας ανθρώπινες αλυσίδες μπροστά από τους δρομείς για την οργάνωση των εκκινήσεων, στους σταθμούς υποστήριξης διαδρομής (όπως παραπάνω), στην εποπτεία των αγωνιστικών διαδρομών, στη διαχείριση του ρουχισμού των δρομέων και στη διαχείριση των διερχόμενων πεζών στις διασταυρώσεις από όπου περνούν οι δρομείς ελέγχοντας τα σημεία διέλευσης των αθλητών. 

4. Τερματισμός (Παναθηναϊκό Στάδιο)

Οι εθελοντές συμμετέχουν στον έλεγχο πρόσβασης, στη διαμόρφωση των ροών απ' όπου περνούν οι δρομείς, στην παράδοση των ισοθερμικών καθώς και στην παράδοση των νερών και των ισοτονικών ποτών στους δρομείς που τερματίζουν. Επίσης βοηθούν στην εξυπηρέτηση των θεατών, στην παράδοση του ρουχισμού στους δρομείς του Μαραθωνίου Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος.

 

                                  

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ / PRE-race preparation period

 

1. Κέντρο Προετοιμασίας Υλικού στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Tae Kwon Do/Ταεκβοντό)

-Συσκευασία και προετοιμασία υλικού που θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες δρομείς

2. Κέντρο Εγγραφών (EXPO) στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Tae Kwon Do)

-Λειτουργία σταθμών παράδοσης αριθμών συμμετοχής (bib number) σε μεμονωμένους δρομείς (ατομική συμμετοχή)

-Λειτουργία χώρου εξυπηρέτησης ομαδικών συμμετοχών

-Γραφείο Πληροφοριών

3. Γραφείο Μαραθωνίου Αθήνας  (Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ.Βενιζέλος)

-Υποδοχή συμμετεχόντων από το εξωτερικό και παροχή πληροφοριών αναφορικά με τη διοργάνωση του Αγώνα

4. Παράλληλες Εκδηλώσεις Διοργάνωσης (Αθήνα & Μαραθώνας) - (TBC)

-Στελέχωση ειδικών εκδηλώσεων - Υπηρεσίες Θεατών

 

Παρακαλώ σημειώσατε ότι η ώρα έναρξης της εθελοντικής βάρδιας και η διάρκεια της εθελοντικής απασχόλησης ποικίλει και εξαρτάται από το σταθμό/σημείο του κάθε αγώνα. Για περισσότερες πληροφορίες -ή αν θέλετε απλώς να μας πείτε μια καλημέρα- μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα τηλέφωνα του Προγράμματος Εθελοντισμού: 211-1877722 και 211-1877723 είμαστε πάντα στη διάθεσή σας!