1. Είμαι μαθητής σχολείου, μπορώ να γίνω εθελοντής στον Μαραθώνιο της Αθήνας;

Βεβαίως, αν ανήκεις σε κάποιο σχολείο ή σύλλογο που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της διοργάνωσης. Εναλλακτικά, μπορείς να λάβεις μέρος αν συνοδεύεσαι από κάποιον ενήλικα εθελοντή ο οποίος επίσης συμπληρώνει την Αίτησή του. Σε κάθε περίπτωση (είτε ατομικής είτε ομαδικής συμμετοχής) δεκτές γίνονται οι αιτήσεις μαθητών Γυμνασίου και άνω.

 

2. Πότε μπορώ να υποβάλλω την αίτηση εθελοντισμού για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο;

Η Αίτηση Εθελοντισμού θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

 

3. Μέχρι πότε μπορώ να υποβάλλω την αίτηση εθελοντισμού για τον Μαραθώνιο της Αθήνας;

Η αίτηση θα είναι διαθέσιμη όσο υπάρχουν θέσεις απασχόλησης. Ωστόσο, όσο πιο αργά υποβάλετε την αίτησή σας είναι πολύ πιθανό να μην είναι διαθέσιμες εθελοντικές θέσεις απασχόλησης που σας ενδιαφέρουν, οπότε θα τοποθετηθείτε αλλού.

 

4. Πώς μπορώ να βοηθήσω στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου;

Οι τομείς στους οποίους μπορεί κάποιος να προφέρει τις υπηρεσίες περιγράφονται εδώ

 

5. Μπορώ να επιλέξω τη θέση στην οποία θα τοποθετηθώ;

Αρχικώς, μπορείτε να δηλώσετε την επιθυμία σας στο σχετικό πεδίο της Αίτησης Εθελοντισμού και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διαθεσιμότητα στη συγκεκριμένη ευκαιρία απασχόλησης το Πρόγραμμα Εθελοντισμού θα εξετάσει το αίτημα σας με σκοπό να συγκλίνει όσο το δυνατόν περισσότερο μιας και πρωταρχικά καλύπτουμε τις διευρυμένες αγωνιστικές ανάγκες.

 

6. Μπορώ να τοποθετηθώ στην ίδια θέση με τους φίλους μου;

Ναι, αρκεί να το δηλώσετε στην αίτηση εθελοντισμού που θα συμπληρώσετε, στο σχετικό πεδίο.

 

7. Πώς θα ενημερωθώ για τη θέση στην οποία έχω τοποθετηθεί;

Θα σας σταλεί email με την ευκαιρία απασχόλησής σας 7-10 ημέρες πριν τη διοργάνωση.

 

8. Πότε θα ενημερωθώ για το αν έχω επιλεγεί ως εθελοντής;

Ένα μήνα πριν τον αγώνα όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων εθελοντή.

 

9. Έχω πάρει το t-shirt της διοργάνωσης αλλά τελικά δεν συμμετείχα την ημέρα του Αγώνα. Επίσης δεν ενημέρωσα για τη μη συμμετοχή μου. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;

Ναι, θα έχει δημιουργηθεί κενό στο συγκεκριμένο σημείο απασχόλησης, το όποιο δεν θα έχει καλυφθεί εγκαίρως.

 

10. Ποια θα είναι η διάρκεια απασχόλησής μου την ημέρα της διοργάνωσης;

Εξαρτάται, από τη θέση στην οποία έχετε τοποθετηθεί, και εάν είστε σε πρωινή ή απογευματινή βάρδια. 

 

11. Είναι υποχρεωτικό να παραμείνω στη θέση που έχω τοποθετηθεί έως το τέλος;

Υποχρεωτικό δεν είναι. Άλλωστε ο εθελοντισμός δεν γίνεται από υποχρέωση ούτως ή άλλως. Είναι όμως απαραίτητο και απολύτως αναγκαίο να είστε συνεπείς σε αυτό που εσείς θα επιλέξετε να φέρετε εις πέρας.

 

12. Θα παρακολουθήσω κάποια εκπαίδευση πριν τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση;

Οι εθελοντές που συμμετέχουν για πρώτη φορά θα πρέπει να παρακολουθήσουν τη γενική εκπαίδευση. Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με το Πρόγραμμα Εθελοντισμού και να σας κατευθύνει σχετικά με το κάθε ερώτημά σας.

 

13. Μπορώ να τρέξω σε κάποιον από τους Αγώνες και να βοηθήσω ως εθελοντής μετά;

Πέρυσι, καλωσορίσαμε τη νέα εποχή ενός αγωνιστικού ΔΙΗΜΕΡΟΥ. Συνεπώς, με μεγάλη χαρά, όσοι επιθυμούν τη μια μέρα μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση εθελοντή για την ημέρα που έχουν διαθεσιμότητα και να τρέξουν την άλλη μέρα βάση της εγγραφής τους.

 

14. Τι θα γίνει αν δεν έρθω την ημέρα της διοργάνωσης;

Αν δεν έρθετε την ημέρα του Αγώνα θα δημιουργηθεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη θέση που είχατε τοποθετηθεί, καθώς δεν θα μπορέσει κανείς να σας αντικαταστήσει εκείνη τη στιγμή. Ως εθελοντές είμαστε ανθρώπινη αλυσίδα και φροντίζουμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση των αναγκών αγωνιστικού τομέα που εξυπηρετούμε.

 

15. Έχω κάνει την αίτηση εθελοντισμού αλλά κάτι μου προέκυψε και θέλω να ακυρώσω τη συμμετοχή μου. Χρειάζεται να ενημερώσω κάποιον και πότε;

Θα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε το Πρόγραμμα Εθελοντισμού όσο το δυνατόν συντομότερα (το αργότερο 1,5 μήνα πριν τον Αγώνα) ώστε να σας αντικαταστήσει κάποιος άλλος εθελοντής.

 

16. Την ημέρα του Αγώνα δεν μπορώ να έρθω. Θέλω όμως να βοηθήσω τις ημέρες πριν τον Αγώνα, μπορώ να το κάνω;

Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι την ημέρα του Αγώνα. Η συνεισφορά σας τις ημέρες πριν τον αγώνα είναι σημαντική εφόσον υπάρχει διάθεση και χρόνος. Βεβαίωση Συμμετοχής στη διοργάνωση λαμβάνουν οι εθελοντές που είναι παρόντες την ημέρα του Αγώνα.

 

17. Μπορεί να με αντικαταστήσει κάποιος άλλος φίλος ή γνωστός μου σε περίπτωση που δεν μπορέσω να έρθω ο ίδιος;

Όλοι οι εθελοντές ασφαλίζονται προληπτικά σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συμπληρώσει κατά την αίτησή τους. Συνεπώς, όχι δε μπορεί να σας αντικαταστήσει όποιος φίλος/γνωστός μόνο με δική σας ενημέρωση, χωρίς να έχει συμπληρώσει την αίτηση εθελοντή. Ιατρική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπτωση ατυχήματος λαμβάνουν μόνο οι εθελοντές που έχουν συμπληρώσει την αίτηση.

 

18. Είμαι εθελοντής/εθελόντρια στη διοργάνωση. Μπορούν να έρθουν μαζί με εμένα και τα παιδιά μου την ημέρα του Αγώνα;

Την ημέρα της διοργάνωσης υπάρχει μεγάλος συνωστισμός σε αρκετούς από τους χώρους όπου διεξάγονται οι Αγώνες και θα πρέπει να φροντίζετε ιδιαίτερα την επίβλεψη των παιδιών σας. 

 

19. Τι πρέπει να φοράω την ημέρα της διοργάνωσης;

Όλοι οι εθελοντές φοράνε υποχρεωτικά το t-shirt της διοργάνωσης και την προσωπική τους διαπίστευση. Συνιστώνται άνετα υποδήματα.

 

20. Υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων την ημέρα της διοργάνωσης;

Όχι, δεν υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων και προτείνεται σε όλους τους εθελοντές να φέρνουν μαζί τους μόνο τα εντελώς απαραίτητα αντικείμενα για προσωπική τους χρήση.

 

21. Αν ο καιρός την ημέρα του αγώνα είναι άσχημος, βροχερός, ο αγώνας θα γίνει;

Ο αγώνας πραγματοποιείται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες εκτός και αν υπάρξουν έκτακτες περιπτώσεις καθυστέρησης, αναβολής ή ακύρωσης του αγώνα.

 

22. Αν χαθεί ή καταστραφεί το t-shirt που πήρα από τη διοργάνωση μπορώ να το αντικαταστήσω με άλλο;

Όχι, είναι ευθύνη του εθελοντή να διαφυλάξει το t-shirt της διοργάνωσης μέχρι την ημέρα του αγώνα.

 

23. Μετά τη διοργάνωση πρέπει να επιστρέψω τα ρούχα και τη διαπίστευση που πήρα;

Όχι. Ό,τι παραλάβατε αποτελεί αναμνηστικό δώρο της διοργάνωσης.

 

24. Χρειάζομαι συγκεκριμένες δεξιότητες ή προσόντα για να εργαστώ εθελοντικά;

Οι απαιτήσεις ποικίλλουν από θέση σε θέση, ωστόσο για πολλές από τις εθελοντικές ευκαιρίες απασχόλησης είναι απαραίτητη η προθυμία να αποκτήσετε καινούργιες εμπειρίες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για τις ιατρικές υπηρεσίες, οι εθελοντές θα πρέπει να έχουν κατάλληλη κατάρτιση σε σχετικό ιατρικό τομέα. 

 

25. Για να δηλώσω εθελοντής στη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας πρέπει να μένω ή να είμαι από την Αθήνα;

Όχι, αρκεί να μεριμνήσετε οι ίδιοι για τη διαμονή σας στην Αθήνα. Άλλωστε οι εθελοντές που συμμετέχουν στη διοργάνωση έρχονται από όλη την Ελλάδα.

 

26. Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι λαμβάνω τα e-mail που αποστέλλονται από το Πρόγραμμα Εθελοντισμού;

Κάποιες φορές η αλληλογραφία αποστέλλεται μαζικά από το Πρόγραμμα Εθελοντισμού. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι αρκετοί πάροχοι e-mail και τα φίλτρα spam ανακατευθύνουν τα e-mail μας σε φακέλους Spam / Junk mail των χρηστών ή ακόμη και εμποδίσουν την παραλαβή τους. Για το λόγο αυτό συνιστούμε να παρακολουθείτε τόσο το e-mail σας όσο και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας.

 

27. Θα λάβω βεβαίωση συμμετοχής μετά τη ολοκλήρωση της διοργάνωσης;

Ναι, με την προϋπόθεση ότι συμμετείχατε την ημέρα του αγώνα και ο ομαδάρχης σας κατέγραψε την παρουσία σας. Ενάμιση μήνα περίπου μετά το τέλος της διοργάνωσης θα μπορείτε να εκτυπώσετε ηλεκτρονικά τη βεβαίωση συμμετοχής σας. Σχετικές οδηγίες για την εκτύπωση της βεβαίωσης θα σας σταλούν με email.