Ο 36ος "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ. O ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ" διοργανώνεται την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018. Οι εθελοντές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν την ημέρα του Αγώνα αλλά και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της διοργάνωσης (30/10 – 10/11/2018). 

Ο εθελοντισμός είναι μία μοναδική εμπειρία ζωής επαυξανόμενα ανταποδοτική για όλους ανεξαιρέτως. Η συνεισφορά των εθελοντών σε χρόνο, ταλέντα, ενθουσιασμό και χαμόγελα είναι ανεκτίμητη σε κάθε Αγώνα. Το ίδιο ανεκτίμητες και μοναδικές είναι οι εμπειρίες και οι στιγμές που ζουν. Αναλυτική παρουσίαση της εθελοντικής απασχόλησης ανά τομέα και θέση θα βρείτε στο εγχειρίδιο του εθελοντή.

 

Ημέρα Αγώνων, Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

1. Εκκίνηση Μαραθωνίου Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος (Εγκατάσταση Ιστορικής Αφετηρίας Μαραθωνίου, Μαραθώνας)

Οι εθελοντές στελεχώνουν ομάδες για τη διαχείριση του ρουχισμού των δρομέων (παραλαβή και μεταφορά στον τερματισμό), την παροχή πληροφοριών κατά την άφιξη των αθλητών, τη διανομή αντιανεμικών, τη διανομή των νερών καθώς και τη διαχείριση των λεωφορείων που μεταφέρουν τους αθλητές από το κέντρο της Αθήνας στην αφετηρία του Αγώνα.

2. Σταθμοί υποστήριξης μαραθώνιας διαδρομής 42.195μ.

Οι εθελοντές στελεχώνουν ομάδες στην τροφοδοσία των δρομέων με νερά, ισοτονικά ποτά, μπανάνες, μπάρες δημητριακών και σφουγγάρια ενώ ταυτόχρονα τους ενθαρρύνουν να συνεχίσουν τη δύσκολη προσπάθειά τους.

3. Εκκίνηση και διαδρομές Αγώνων Δρόμου (10 χλμ. WIND, 5 χλμ. WIND, Αγώνας Δρόμου Παιδιών ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1.200μ, στο κέντρο της Αθήνας)

Οι εθελοντές στελεχώνουν ομάδες στις εκκινήσεις των αγώνων με αφετηρία στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας ανθρώπινες αλυσίδες μπροστά από τους δρομείς για την οργάνωση των εκκινήσεων, στους σταθμούς υποστήριξης διαδρομής (όπως παραπάνω), στην εποπτεία των αγωνιστικών διαδρομών, στη διαχείριση του ρουχισμού των δρομέων και στη διαχείριση των διερχόμενων πεζών στις διασταυρώσεις από όπου περνούν οι δρομείς ελέγχοντας τα σημεία διέλευσης των αθλητών. Ενας δεύτερος αγώνας δρόμου 5 χλμ. WIND διεξάγεται το απόγευμα, με αντίστοιχες ομάδες συμμετοχής.

4. Τερματισμός (Καλλιμάρμαρο Στάδιο)

Οι εθελοντές συμμετέχουν στον έλεγχο πρόσβασης, στη διαμόρφωση των ροών από όπου περνούν οι δρομείς, στην παράδοση των ισοθερμικών καθώς και στην παράδοση των νερών και των ισοτονικών ποτών στους δρομείς που τερματίζουν. Επίσης βοηθούν στην εξυπηρέτηση των θεατών, στην παράδοση του ρουχισμού στους δρομείς του Μαραθωνίου Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος και στη χάραξη των μεταλλίων.

                                                       

 

Περίοδος προετοιμασίας: 30 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2018

1. Κέντρο Προετοιμασίας Υλικού στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Ολυμπιακή Εγκατάσταση Tae Kwon Do/Ταεκβοντό, ημέρες απασχόλησης 30 Οκτωβρίου – 10 Νοεμβρίου 2018)

Συσκευασία και προετοιμασία υλικού που θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες δρομείς

2. Κέντρο Εγγραφών & Athens Marathon EXPO στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Ολυμπιακή Εγκατάσταση Tae Kwon Do, ημέρες απασχόλησης 05-10 Νοεμβρίου 2018)

Λειτουργία σταθμών παράδοσης αριθμών συμμετοχής (bib number) σε μεμονωμένους δρομείς (ατομική συμμετοχή)

Λειτουργία χώρου εξυπηρέτησης μεγάλων ομάδων (ομαδικές συμμετοχές)

Παράδοση υλικού στους συμμετέχοντες δρομείς (t-shirt αγώνα και κάρτα δωρεάν μετακίνησης με τα ΜΜΜ)

Γραφείο Πληροφοριών

Αποθήκη Υλικού

3. Γραφείο Μαραθωνίου Αθήνας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ.Βενιζέλος (ημέρες απασχόλησης 07-10 Νοεμβρίου 2018)

Υποδοχή συμμετεχόντων από το εξωτερικό και παροχή πληροφοριών αναφορικά με τη διοργάνωση του Αγώνα

4. Παράλληλες Εκδηλώσεις Διοργάνωσης (Αθήνα & Μαραθώνας, ημέρες απασχόλησης 08-10 Νοεμβρίου 2018)

Στελέχωση γραμματείας των ειδικών εκδηλώσεων

 

Παρακαλώ σημειώσατε ότι η ώρα έναρξης της εθελοντικής βάρδιας και η διάρκεια της εθελοντικής απασχόλησης ποικίλει και εξαρτάται από το σταθμό/σημείο του κάθε αγώνα και τη δραστηριότητα της ομάδας σε αυτά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/amaahmvolunteers/