Ο 37ος «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ» καλωσορίζει μια νέα εποχή στην ιστορία του μιας και από φέτος θα είναι μια διήμερη εκδήλωση που διοργανώνεται το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019.

Η διαθεσιμότητα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ κατά τη διάρκεια της Ημέρας Αγώνα του Μαραθωνίου - Αγώνας Παιδιών - 5χλμ  (10/11/2019) με ελάχιστη εθελοντική απασχόληση (5 ώρες) στη 2ήμερη μας διοργάνωση. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ: Το Σάββατο (09/11/2019) η βάρδια είναι διαθέσιμη μόνο το ΑΠΟΓΕΥΜΑ και υποστηρίζει τον αγώνα δρόμου των 10χλμ.

Οι εθελοντές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ημέρες του αγώνα και κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης (26/10/2019 - 09/11/2019).

Η συμβολή του εθελοντισμού είναι τεράστια διότι ο καθένας προσφέρει τον ελεύθερο χρόνο του και τις γνώσεις του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων χωρίς αντάλλαγμα. 

Τα ταλέντα, ο ενθουσιασμός και ο χρόνος των εθελοντών μας είναι ανεκτίμητα και έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην επιτυχία αυτού του μοναδικού αθλητικού γεγονότος και κυρίως της κοινωνικής μας βιωσιμότητας.  Εξίσου μοναδικές είναι οι εμπειρίες και οι στιγμές ομαδικότητας που ζουμε!

Ο εθελοντισμός διαμορφώνει στην πράξη τη νοοτροπία, την κοινωνία και τους πολίτες του ΑΥΡΙΟ.

 

ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ( ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 9-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ) 

1. Εκκίνηση Μαραθωνίου Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος (Εγκατάσταση Ιστορικής Αφετηρίας Μαραθωνίου, Μαραθώνας)

Οι εθελοντές στελεχώνουν ομάδες για τη διαχείριση του ρουχισμού των δρομέων (παραλαβή και μεταφορά στον τερματισμό), την παροχή πληροφοριών κατά την άφιξη των αθλητών, τη διανομή αντιανεμικών, τη διανομή των νερών καθώς και τη διαχείριση των λεωφορείων που μεταφέρουν τους αθλητές από το κέντρο της Αθήνας στην αφετηρία του Αγώνα.

2. Σταθμοί υποστήριξης μαραθώνιας διαδρομής 42.195μ.

Οι εθελοντές στελεχώνουν ομάδες στην τροφοδοσία των δρομέων με νερά, ισοτονικά ποτά, μπανάνες, μπάρες δημητριακών και σφουγγάρια ενώ ταυτόχρονα τους ενθαρρύνουν να συνεχίσουν τη δύσκολη προσπάθειά τους.

3. Εκκίνηση και διαδρομές Αγώνων Δρόμου (10 χλμ., 5 χλμ. , Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1.200μ, στο κέντρο της Αθήνας)

Οι εθελοντές στελεχώνουν ομάδες στις εκκινήσεις των αγώνων με αφετηρία στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας ανθρώπινες αλυσίδες μπροστά από τους δρομείς για την οργάνωση των εκκινήσεων, στους σταθμούς υποστήριξης διαδρομής (όπως παραπάνω), στην εποπτεία των αγωνιστικών διαδρομών, στη διαχείριση του ρουχισμού των δρομέων και στη διαχείριση των διερχόμενων πεζών στις διασταυρώσεις από όπου περνούν οι δρομείς ελέγχοντας τα σημεία διέλευσης των αθλητών. 

4. Τερματισμός (Παναθηναϊκό Στάδιο)

Οι εθελοντές συμμετέχουν στον έλεγχο πρόσβασης, στη διαμόρφωση των ροών από όπου περνούν οι δρομείς, στην παράδοση των ισοθερμικών καθώς και στην παράδοση των νερών και των ισοτονικών ποτών στους δρομείς που τερματίζουν. Επίσης βοηθούν στην εξυπηρέτηση των θεατών, στην παράδοση του ρουχισμού στους δρομείς του Μαραθωνίου Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος.

 

                                  

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: (26/10/2019 – 09/11/2019) / PRE-race preparation period, (26/10/2019 – 09/11/2019) 

 

1. Κέντρο Προετοιμασίας Υλικού στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Tae Kwon Do/Ταεκβοντό, 26 Οκτωβρίου – 04 Νοεμβρίου 2019)

-Συσκευασία και προετοιμασία υλικού που θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες δρομείς

2. Κέντρο Εγγραφών (EXPO) στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Tae Kwon Do,  04 Νοεμβρίου - 09 Νοεμβρίου 2019)

-Λειτουργία σταθμών παράδοσης αριθμών συμμετοχής (bib number) σε μεμονωμένους δρομείς (ατομική συμμετοχή)

-Λειτουργία χώρου εξυπηρέτησης ομαδικών συμμετοχών

-Γραφείο Πληροφοριών

3. Γραφείο Μαραθωνίου Αθήνας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ.Βενιζέλος (06 Νοεμβρίου - 09 Νοεμβρίου 2019)

-Υποδοχή συμμετεχόντων από το εξωτερικό και παροχή πληροφοριών αναφορικά με τη διοργάνωση του Αγώνα

4. Παράλληλες Εκδηλώσεις Διοργάνωσης (Αθήνα & Μαραθώνας / 07 Νοεμβρίου - 09 Νοεμβρίου 2019)

-Στελέχωση ειδικών εκδηλώσεων - Υπηρεσίες Θεατών

 

Παρακαλώ σημειώσατε ότι η ώρα έναρξης της εθελοντικής βάρδιας και η διάρκεια της εθελοντικής απασχόλησης ποικίλει και εξαρτάται από το σταθμό/σημείο του κάθε αγώνα και τη δραστηριότητα της ομάδας σε αυτά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/amaahmvolunteers/.